Mäns utsatthet

About Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
This entry was posted in Förskola, Genus, Lärarutbildning. Bookmark the permalink.

9 Responses to Mäns utsatthet

  1. Roger J Danielsson says:

    Suck…Vad är det för världsbild dagens föräldrar har. är varje man en potentiell pedofil?? I så fall är pappan en pedofil???
    Trött är knappt förnamnet!!

    Like

    • Martin says:

      Du vet inte föräldrarnas bakgrund. Har något hänt när de var små? Du får inte ha en åsikt om detta innan du har alla fakta. Jag vet inte vilka män är farliga men jag vet att det oftast är män som utsätter någon för övergrepp. Innan detta ändras, innan samhället blir tryggare, ska många fortsätta misstänka män.

      Like

      • Ursäkta. Menar du på allvar att man skall dödshota skolans personal på så extremt lösa grunder.
        Och menar du på fullt allvar att man kan få pedofiler att sluta att existera. Det är rätt besläktat med tidigare uppfattningar om homosexuella. Dom skulle kulturellt programmeras till normal hetros.

        Like

        • Martin says:

          Jag menar att jag har förståelse för varför pappan inte vill ha manliga pedagoger på förskolan. Men det finns ingen ursäkt för att dödshota någon.

          Like

          • Men då är det väl i så fall också ok att anse att man inte vill ha kvinnliga pedagoger.
            Således: Vi får gå tillbaka till pojk- och flickskolor som vi hade förr i tiden.
            Kanske var det tidigare generationers erfarenheter i dessa ärenden som orsakade den könsuppdelning som vi hade förr i tiden och som fortfarande existerar i stora delar av världen.
            Det finns ju något som benämns “evolutionära könskonflikter”. Är det här en sådan fråga.

            Like

          • Roger J Danielsson says:

            Ursäkta, men den rädsla du förmedlar hämmar jämställdheten och samhällsutvecklingen. Livet är nu inte safe. Du har en uppenbar risk med en så pass sned könsfördelning i förskolorna med 98 % kvinnor. Vilka förebilder ska pojkar ha om de inte kan identifiera sig med vuxna män. Problemet är inte manliga förskollärare utan pappan. En enskild person kan inte avgöra vem som ska eller inte ska arbeta som förskollärare.

            Like

          • Mats says:

            Nämndemannen anmäler avvikande mening och anser att brottet ej bör bedömas som ringa.

            Like

          • Roger J Danielsson says:

            Mats, alla nämndemän eller enskild nämndeman?
            Dessutom är detta på lägsta juridiska instans. Kommer överklagande att ske. Dra aldrig stora växlar på domslut i lägsta juridiska instans.

            Like

      • Roger J Danielsson says:

        Nej, men enskild förälder kan inte bestämma över demokratiska fattade beslut. Identitetspolitik och ängslan botas inte genom att förbjuda förbud. Visst får jag ha en åsikt om detta eftersom ett enskilt fall är en stokastisk variabel som inte påverkar helheten.

        Liked by 1 person

Leave a comment