Skulden och oskulden

Katarina Barrling säger det med styrka och precision.

Jag har vant mig och slutat reagera. Den som försöker försvara män måste ha en kamikazepersonlighet.

About Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
This entry was posted in Genus, jämställdhet, maskulinitet, Personligt, Politik. Bookmark the permalink.

10 Responses to Skulden och oskulden

  1. Magnus says:

    Bra artikel, men svensk gammelmedia verkar inte längre klara av att ge utrymme (och ordentligt vindfång) åt debatter som a) har mer än en parameter av vikt och b) inte i första hand är till för att peka ut syndabockar.

    Debatter av typen talibanmän, Kulturmannen, Zara Larsson vs männen, Tintin som rasist osv är perfekta för denna polariserade, dramaturgifixerade mediemiljö. Sedan åker man till Danmark, England eller Tyskland (eller ser tv därifrån) och möter ett helt annat slags medielandskap. Och man undrar: varför kan det inte vara så här hemma i Sverige längre?

    Like

  2. Magnus says:

    Ännu en humorfri kulturhöjdare som ser sexistiska bergatroll i varenda buske. Man kan tycka att Maria Schottenius lägger aningen för stor vikt vid ett gammalt allsångshäfte (observera hur hon smyger in att det är hennes pappas gamla häfte och därmed troligen minst 40 år gammalt, men sedan gormar på som om det var helt samtida).

    https://www.dn.se/kultur-noje/maria-schottenius-karlar-ar-gubbsjuka-troll-i-den-svenska-allsangens-gamla-godingar/

    Like

  3. Magnus says:

    Det var bara en tidsfråga: med hänvisning till #metoo och den massiva bevakningen av berättelser om trakasserier i media kräver en kulturskribent i SvD upprättelse för Eva Lundgren. #Metoo visar att Lundgren hade rätt i sin svepande beskrivning (och de tolkningar hon gjorde) av våldet mot kvinnor. Frågor på det?

    *stön*

    https://www.svd.se/hennes-forskning-hanades–metoo-kan-ge-upprattelse

    Och det här är en vinkel som garanterat kommer att plockas upp av en del kända namn.

    Like

Leave a comment