Tänk att de orkar…

About Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
This entry was posted in Lärarutbildning, Politik, Utbildning, Värdegrund. Bookmark the permalink.

7 Responses to Tänk att de orkar…

  1. Jag förstår nog vad de menar. Men är inte Pedagoger är ett såsigt ord som dimmar föreställningen om vad som skall pågå. Skulle jag vara lärare så skulle jag föredra en yrkesbeskrivning som talar om att det är jag som skall lära barnen KUNSKAPER.

    Like

    • Mats says:

      Kanske det – ur förskolan har vi en komplicerad bild av kunskapsbegreppet och vad det innebär att vara människa.

      Vi talar hellre om att utveckla förmågor än att förmedla kunskaper.

      Like

  2. Roger J Danielsson says:

    Pedagogik är ju läran om lärandet. Då skulle en pedagog lära ut lärandet, alltså studieteknik. Men det är knappas de lärare ägnar sig åt. Dessutom är juridiken klar över att det heter lärare och förskollärare och inget annat. Så vad är problemet Mats?

    Like

    • Mats says:

      Jag tycker inte skollagen är så klar. Rätten att bedriva undervisning är inte så lätt att tolka. LR försöker hävda rätten att utestänga andra grupper.

      Det kanske funkar med ett mycket förenklat undervisningsbegrepp – jag är mer intresserad av lärande.

      http://www.lararnasnyheter.se/forskolan/2016/09/14/vem-ska-utbilda-vem

      Like

      • Roger J Danielsson says:

        Vad är det för mentala barriärer du och andra i förskolan har kring begreppet undervisning? Vad är problemet med en målstyrd process för lärande? För mig är skollagen glasklar. Problemet är väl i vanlig ordning att kunskapen är för låg både i akademin som de som dagligen ska genomföra den samhälleliga uppdraget. En ordboksvandring ger definitionen: förmedling av kunskaper i organiserad form och på systematiskt sätt.

        Med andra ord: Se till att inom ramen för förskolan bygga lek eller annan form av lärande i någon form av organiserad form på ett systematiskt sätt.

        Like

Leave a comment