“Skamvrån gjorde oss till ­robusta medborgare”

hets.jpg

I den överhettade skoldebattens tid är det svårt att förstå vad som är ironi. Richard Swartz testar gränserna i Svd och jag har ingen aning om ifall han menar allvar. Min teori är att han började skriva med en bestämd tanke men att krönikan förändrades efter hand. Så kan det gå när alla åsikter är möjliga. En förenkling är så god som en annan.

I DN bekymrar sig en forskare för de begåvade barnens behov. Teorierna korsar varandra. Behöver de mer krav – eller behöver de få vara i fred. Att skolan är tråkig är en upplevelse som drabbar alla; jag ser inte att en detaljstyrd skkola skulle bli mer utmanande för de duktiga.

About Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
This entry was posted in Bedömning, Högskola, Lärarutbildning, Personligt, Politik, Skola, Utbildning. Bookmark the permalink.

3 Responses to “Skamvrån gjorde oss till ­robusta medborgare”

  1. Gurrapurra says:

    Den där filmen ovan verkar vara en av de saker som skadat sverige mest. Varje lärare har kollektiv skuld och alla kulturfjantar har ett slagträ.

    Ingen av de äldre jag känner, känner dessutom inte alls igen sig i filmen, men nu verkar den vara norm om hur det var förr.

    Like

    • Anders Björklund says:

      Hej GurraPurra! I ett gammalt inlägg i totempåledebatten från 2006 gjorde signaturen GurraPurra ett intressant inlägg. Jag skriver nu en bok om totempåleåterförandet och undrar om det var du som författade inlägget. Kan du – i så fall – höra av dig. Jag har tappat uppgiften om var kommentarsfältet fanns (var det möjligen DN?) och skulle gärna vilja återge debatten.
      Anders Björklund
      mobil 0708700299

      Like

  2. Mats says:

    Håller med!
    En kollektiv skuldbeläggning av lärarkåren har blockerat diskussionen om disciplin och auktoritet. Det fanns andra sidor av den gamla sorteringsskolan som var mer skrämmande.

    Like

Leave a comment