Kristianstad och skulden

Länk till Aftonbladet.

För 20 år sedan intervjuades jag av Sydnytt med anledning av sexuella övergrepp på en förskola i Karlstad. Idag var det dags igen. Nu gällde det Kristianstad.

Jag är arg och ledsen, men accepterar inte att manliga pedagoger och studenter skuldbeläggs. Mitt budskap är enkelt – utbildning gör skillnad. Lösningen är inte färre män på förskolan. Jag tror att manliga kollegor undviker att exotisera varandra. Kanske är vi bättre på att hålla koll på misstänkta personer? 

Jag vet inte – men Kerstin Weigl har inte tänkt färdigt den här gången. Aftonbladet.

Hon svingade vildare för ett år sedan.

Länk

Jag tror att inslaget på Sydnytt kommer att publiceras här. Det blev ganska OK. Tror jag .

Inslaget på Sydnytt

 

About Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
This entry was posted in Förskola, Genus, Högskola, maskulinitet, Personligt, Politik, Utbildning, Värdegrund. Bookmark the permalink.

7 Responses to Kristianstad och skulden

  1. Finns det någon seriös forskning om hur stor andel kvinnor som upplever sexuellt stimuli när de tar i icke könsmogna barn kontra andelen manliga dito? ( dvs andelen kvinnliga pedofiler och hur detta förhåller sig till andelen manliga pedofiler) Har man diskuterat detta på Högskolan?

    Like

  2. Håller med dig. Håll ut.

    Like

Leave a comment