Ibland noterar jag enbart

Jaha. Den här sången har jag ingen åsikt om.

Borde jag ha det?

2015/01/img_0012.png

Det kanske är lika bra att vänja sig?

About Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
This entry was posted in Estetiska processer, Förskola, Genus, jämställdhet, Lärarutbildning, Politik, Utbildning, Värdegrund. Bookmark the permalink.

12 Responses to Ibland noterar jag enbart

  1. Jag tänker bara på akvariefiskar. Folkflocken går i koordinerat skov.
    På 70 talet skulle barnen hjärntvättas om annat. Nu har ungfeministerna invaderat SVT och vill prata om mensblod och kvinnliga könsorgan. (Snart har dom börjat köpa sådan där fiberoptiska kameror så att de kan fota “selfies” av livmoders innersta hålrum?)

    T.o.m gamla tanters snippor är bättre än snoppar.

    Man smäller liksom av av alla urbota töntigheter.

    Det är väl ett exempel på vad “språkfolk” håller på med.

    Like

    • Anna says:

      “T.o.m gamla tanters snippor är bättre än snoppar” – tror inte det är det de vill ha sagt, tror bara de vill säga att även gamla tanter har en snippa – vilket nog kan vara en nyhet för en och annan femåring… (Att äldre farbröder har snopp är de nog väl medvetna om).
      Din idé med fiberoptiken fångar ju själva grejen – att killars snoppar är synliga – till och med med kläderna på så “finns de där”, medan snippor till och med är allra mest osynliga för bäraren själv… Därmed inte sagt att jag propagerar för livmoderselfies 😉
      Sen ska nog du och jag tycka att filmen är töntig – vi ingår knappast i målgruppen…

      Like

      • Unga kvinnor verkar inte vara medvetna om manlighetens extrema upptagenhet av snippor.
        Homosapiens honor har dessutom av evolutionen (till skillnad från de framåtlutande primathonorna) begåvats med två ytterligare signalobjekt som bevisligen har ett långt större visuellt signalvärde än snoppar.

        Jag finner evolutionen vara långt mer begåvat balanserad/ jämställd än den rådande snippdiskursen.

        Like

        • Anna says:

          Om vi bortser från signalfunktionen och ser till de två organ som krävs för en traditionell fortplantning så kan vi väl vara överens om att mannens bidrag till processen placerats väl synligt och kvinnans osynligt?
          (Både män och kvinnor har ju för övrigt rumpor, ögon och gester som funkar bra som lockbeten för potentiella partners de också, alla som tänder på kvinnor lockas ju inte av just brösten och jag tänkte nog inte att snoppens synlighet gjorde den till ett lockbete – men så kanske den funkar för vissa)

          Like

          • Mats says:

            En spännande tanke är annars att det är dofterna som är den avgörande attraktionskraften. Något gick förlorat när vi började fokuserat på ytligt bjäfs som utseende.

            Like

          • Egentligen är jag en rätt blyg person som skyddar min blyghet via naturvetenskapliga resonemang. Utgår vi från det samlade bildmaterialet tidigare vi “suspekta stigmatiserade” tidskrifter och numera via den oändliga informationen som webben utan censur ständigt meddelar verkar det manliga intresset av “osynliga snippor” överstiga det kvinnliga intresset för mer “buktande snoppar” med en faktor 10 000. Lägg märke till ordet faktor.
            Går man på evolutionsbiologernas logik dvs kvoten mellan antalet ägg / spermier så är antagligen faktorn snarare 1 miljon.

            Like

          • Läs gärna Bo Gräslunds “De första stegen” – urmänniskan och hennes värld. finns på bibblan o antikvariat. Borde ingå i den obligatoriska utbildningen i det nya obligatoriska gymnasiet.
            Vad var det som hände när homo sapiens förstadier reste sig upp på två ben och hur kan man i detta läge konkurrera ut de framåtlutande honornas extremt synliga röda snippor.

            Kortfattat: Tuttar o höft.

            Like

          • Mats says:

            Poängen är väl att det inte ska vara lätt att hitta en partner och att det är själva kampen för att marknadsföra sig själv (och sina gener) som driver utvecklingen framåt.

            Ur det här perspektivet blir det hotfullt med en familjepolitik som på något sätt garanterar alla “rätten till fortplantning”.

            Jo, jag ser den kontroversiella och provocerande nivån här. Även utan skämtteckning.

            Like

      • Mats says:

        Det är väl svårt att tävla med evolutionen. Jag ser fram emot framtidens bedömning av den här sången.

        Kanske kommer det en ny generation som menar att “bacillakuten förstörde min barndom” – ungefär som Staffan Westerberg och Vilse i pannkakan fick skulden för en generations mardrömmar.

        Like

  2. Mats says:

    Nu kommer de här förklaringarna

    http://blogg.svt.se/barnkanalen/2015/01/fragor-svar-om-snipp-och-snopp-laten/

    Jag lider med upphovspersonen och inser att det är svårt att göra alla nöjda. Ser fram emot uppföljaren där Snippan har mustasch.

    Like

Leave a comment