Läser och lider

  
Länk

Läser en konstig utredning och försöker samla mig till att skriva ett debattinlägg.

Var tog frågan om könsbalansen i skola och förskola vägen?

About Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
This entry was posted in Förskola, Genus, jämställdhet, Lärarutbildning, Personligt, Politik, Skola, Värdegrund. Bookmark the permalink.

10 Responses to Läser och lider

  1. Roger J Danielsson says:

    Jämställt blir det inte för att man skapar en myndighet. Socialingenjörskonst har prövats och befunnits lätt. Samtidigt kan man fundera över varför man la ner alla enfrågeombud 2009 och skapa en lag och en myndighet. Diskrimineringslagen och DO.

    Like

  2. AV says:

    En myndighet att sämja dem,
    en myndighet att främja dem,
    en myndighet att djupt i mörkrets
    vida riken tämja dem

    Like

    • Mats says:

      Det låter bekant?

      Like

      • AV says:

        Jo. Den myndighet hon förespråkar ska i princip tvinga folk att göra andra val i livet. De nordiska länderna har en mer könsseparat arbetsmarknad eftersom vi har det så bra och uppmanar att välja efter intresse. Inspiration och teknik stugor för tjejer kommer inte ge 50 50 utfall. Då måste man tvinga. Hur de tänker tvinga folk att dela på hushållssysslor (räkna gärna in de “manliga”) återstår att se.

        Like

        • Mats says:

          Jag är besvärad över kopplingen mellan utbildningsval och mäns våld mot kvinnor. Sambandet är inte givet.

          Like

          • AV says:

            Försök inte applicera logik på postmodernistiska socialingenjörer. Känner hon att det finns ett samband, så finns det ett samband. En sk osynlig struktur. Givetvis inte bevisbar eller ens falsifierbar. Kräver du sånt, är du en patriarkal positivist.

            Like

        • AV says:

          I korthet. Folk lever inte sina liv gott nog. De gör fel livsval. Det ska denna myndighet avhjälpa. ‘Cos we know what’s good for you!

          Like

          • Magnus says:

            One Direction, för att låna ett aktuellt bandnamn.

            Håller f ö med om beskrivningen av hur sådana här tänkare använder teori och kritierier; kravet att en vetenskaplig hypotes måste kunna testas (och testas på nytt) mot en yttre eller gripbar verklighet har mediefeministerna för länge sedan kastat av sig.

            Like

          • Mats says:

            Jag kommer att sluta som bitter uppringare till RingP1!

            Like

Leave a comment