Livslängd – livskvalitet

Jag får ett tips från Anders och behöver tänkhjälp. Vad betyder det här egentligen? Hur ska vi se på de kort- och långsiktiga förändringarna för fattiga män och kvinnor?

Från Forskning & Framsteg.







About Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
This entry was posted in Politik, Värdegrund. Bookmark the permalink.

5 Responses to Livslängd – livskvalitet

  1. Mystisk kompression av bilden.

    För mig är det viktiga den mer eller mindre totala tystnaden angående den röda linjen för män. Samhället betraktar i många stunder vuxna män i arbetarklassen som en slags förbrukningsvara ungefär som ved och luft.
    Skall jag vara krass. Va tusan vet feministtanter vad som pågår på ett bygge, på en skitig fabrik eller bland grabbarna som lägger asfalt.

    Like

    • Mats says:

      Jag tror det ser bättre ut nu?

      Du ska nog inte se den nye arge snickaren hjälpa familjen i Smedstorp. Mannen som hjälplöst offer för manipulativ kvinna…

      Like

  2. Jens says:

    Personligen tycker jag att det är intressant när man, beroende på data, har lite olika infallsvinklar på tolkning. I det här fallet har låginkomstmän den överlägset största överdödligheten och då fokuseras på att sämsta förändringen är för låginkomstkvinnor.
    Samtidigt ökar kvinnors deltagande på de högsta posterna i samhället, inom politik, näringsliv och akademi, men då fokuseras inte på förändringen utan på absoluta tal. På det sättet kan man alltid beskriva det som att kvinnor är förfördelade och åtgärder kan riktas åt rätt håll.

    Like

  3. Anonymous says:

    Är det jag som är korkad? Men säger inte diagrammet precis tvärtom? Sambandet mellan ohälsa och inkomstskillnad är större bland män. Har inte den där Henrik 100 procent fel?

    Like

    • Mats says:

      Är teorin att den där gruppen “fattiga kvinnor” har blivit ännu fattigare i förhållande till gruppen “fattiga män”? Så det är egentligen inte själva dödligheten som undersökts?

      Like

Leave a comment