Ekonomerna vann – pedagogerna förlorade

Jag är arg och skakad. Ett mycket välgjort reportage

About Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
This entry was posted in Bedömning, betyg, björklund, Högskola, Lärarutbildning, Personligt, Politik, Skola, Utbildning, Värdegrund. Bookmark the permalink.

5 Responses to Ekonomerna vann – pedagogerna förlorade

  • Mats says:

   Marteus bemöter inte dagens program – som var helt skoningslöst i sin argumentation.

   Like

   • Jag lyssnade till dagens program. Schleicher och McKinsey-snubben medgavs inte mkt cred, och med God Save the Queen i bakgrunden var ironin överväldigande. Men ändå, är hela PISA bara en upphaussad företeelse som helt missar de viktiga målen (somliga hävdar ju det med emfas)? Är McKinsey-rapporten bara en kvasivetenskaplig produkt tillverkad av ett gäng teknokrat-ekonomer som erbjuder enkla one-size-fits-all-lösningar (med ex betoning på ledarskap inom “systemen”)? Att det finns en del motstånd i Sverige mot bägge dessa instanser är uppenbart, och det går ju att argumentera för det mesta. Marteus text är, som jag läser den, en uppmaning till att inte kasta ut barnet med badvattnet.

    Like

    • Mats says:

     Jo – frågan är om det går att backa sig ur ett så pompöst projekt? Ambitionerna är ju storslagna och regeringarna har krupit som hundar för konsulterna.

     Det är möjligt att något behöver räddas – jag kommer bara inte på vad. Det är ju ett extremt styrningsromantiskt projekt som helt missar att kvalitetsutveckling skulle kunna ha andra förtecken.

     Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s