Ekonomerna vann – pedagogerna förlorade

Jag är arg och skakad. Ett mycket välgjort reportage

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Bedömning, betyg, björklund, Högskola, Lärarutbildning, Personligt, Politik, Skola, Utbildning, Värdegrund. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Ekonomerna vann – pedagogerna förlorade

  • Mats skriver:

   Marteus bemöter inte dagens program – som var helt skoningslöst i sin argumentation.

   Gilla

   • Henrik Birkebo skriver:

    Jag lyssnade till dagens program. Schleicher och McKinsey-snubben medgavs inte mkt cred, och med God Save the Queen i bakgrunden var ironin överväldigande. Men ändå, är hela PISA bara en upphaussad företeelse som helt missar de viktiga målen (somliga hävdar ju det med emfas)? Är McKinsey-rapporten bara en kvasivetenskaplig produkt tillverkad av ett gäng teknokrat-ekonomer som erbjuder enkla one-size-fits-all-lösningar (med ex betoning på ledarskap inom ”systemen”)? Att det finns en del motstånd i Sverige mot bägge dessa instanser är uppenbart, och det går ju att argumentera för det mesta. Marteus text är, som jag läser den, en uppmaning till att inte kasta ut barnet med badvattnet.

    Gilla

    • Mats skriver:

     Jo – frågan är om det går att backa sig ur ett så pompöst projekt? Ambitionerna är ju storslagna och regeringarna har krupit som hundar för konsulterna.

     Det är möjligt att något behöver räddas – jag kommer bara inte på vad. Det är ju ett extremt styrningsromantiskt projekt som helt missar att kvalitetsutveckling skulle kunna ha andra förtecken.

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s