Skulle det vara bra för män att inte ha manliga kollegor?Jag funderar på om det här avslutande citatet i Mia Heikkiläs intervjustudie med 19 män på förskollärarutbildningen sammanfattar budskapet? Om männen är ensamma blir de liksom mindre patriarkala.

Varför tänker jag på gisslansituation och Stockholmssyndrom?

Länk

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Genus, jämställdhet, Lärarutbildning, Personligt, Politik. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Skulle det vara bra för män att inte ha manliga kollegor?

 1. Roger J Danielsson skriver:

  Utöver en bedrövlig svenska i slutordet så är det snömos varning. Visst kan det bli Stockholmssyndromet om existensen hotas. Till och med som i Krokoms kommun där den manliga socialsekreteraren trackas av kvinnliga chefer så han tar sitt liv.

  Gilla

 2. andersbwestin skriver:

  Hon verkar inte förstå att det bara är en mindre fenotypisk grupp av män som står ut att vara solister mitt inne i ett matriarkat. Resten flyr skyndsamt till andra rum.

  Gilla

 3. Katharina Andersson skriver:

  Vilken förunderlig svenska!

  Gilla

 4. Katharina Andersson skriver:

  Jo visst. Det är jag också men jag kunde inte förstå språket. Kan det vara journalistens dito ?

  Gilla

  • Mats skriver:

   Njae – det är ju slutorden i den meriterade genusforskaren Mia Heikkiläs rapport och på något sätt måste det väl vara så att just de här orden är betydelsefulla eftersom de lyfts fram (i all sin obegriplighet).

   Budskapet är indirekt riktat mot oss som är bekymrade över avbrott från utbildning och yrke. De män som inte är tillräckligt genusmedvetna (och behöver ta stöd hos andra män) passar inte in i hennes agenda.
   http://miaheikkila.se/

   Gilla

 5. Katharina Andersson skriver:

  Enkönade grupper uppstår ofta när människor samlas. Kvinnor söker sig till andra kvinnor och männen till varandra. Det oaktat mängden av vardera gruppen. Jag frågade manliga lärare på studiedag varför de klumpade ihop sig ( jo, jag ställde frågan så) i en manlig grupp. De svarade att de ville få prata killsaker eftersom ders vanliga arbetsdagar innehöll så få män. Så jag dröp av., till min tanthörna.

  Gilla

 6. Katharina Andersson skriver:

  Ja det var väl ungefär det jag menade. Vi kanske ska undersöka samtalens förändring i enkönade respektive tvekönade grupper.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s