Det är svårt att bevisa att en utbildningsminister har fel

Marie Linder gör ett väldigt bra försök:
länk

Jag anar att diskussionen om katederundervisningens effektivitet inte är över. Just nu diskuteras om Aftonbladets sunkiga hashtag #skolraset ska kompletteras med #skollyftet. Det är inte så lätt att skapa meningsfulla trådar med 140 tecken på Twitter.

Vi är på väg!

Vi är på väg!

 

Om Mats

http//tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Lärarutbildare Malmö högskola Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Det här inlägget postades i #merkateder, Bedömning, betyg, björklund, Skola, Utbildning. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Det är svårt att bevisa att en utbildningsminister har fel

 1. Anna Kaya skriver:

  Twitter som diskussionsplattform är en svår nöt att knäcka. När det inte är trådat blir det svårt att följa diskussionerna.

  När det gäller #skolraset och #skollyftet så kände jag att Aftonbladets blogg inte riktigt är rätt plattform för mig. Jag vill fokusera på framtiden och lyfta goda exempel. Grävande journalistik är bra på sitt sätt men det behövs en motvikt till allt det nattsvarta, därför vill jag lyfta de goda exemplen: http://bit.ly/gfUhyM

  Gilla

 2. Mats skriver:

  Bra idé att samla goda exempel. Aftonbladet litar jag inte på och deras storslagna programförklaring inger inte förtroende. Alla skolor ska visst finnas med och nu blir det korskörning av databaser. Eller inte.

  ”Livegranskning” – det blir väl som Flashback?

  Men det är intressant att gamla medierna försöker närma sig sociala medier. Och nästan lika pinsamt som när presschefer twittrar som privatpersoner.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Internettroll

  Gilla

  • Anna Kaya skriver:

   Imponerande wiki-info om ”troll”! Jag hade inte ens kunnat skriva ner en bråkdel av det där som en beskrivning av fenomenet. 🙂

   Nä, Aftonbladet har inte heller jag något större förtroende för och inte verkar kommentarerna vara direkt seriösa heller. Alias a la flashback är det som dominerar. Undrar om de har kommentarsgranskning, förresten?

   Gilla

 3. Maths skriver:

  Det är inte så lätt att skapa meningsfulla trådar med 140 tecken på Twitter. Nej, Twitter funkar inte som diskussionsplattform. Diskussioner behöver utrymme. Twitter är värre än snuttifieringen i TV:s nyheter.

  Gilla

 4. Jan Lenander skriver:

  Jag tycker att Marie Linder bevisar min tes om att det finns många som inte räknar efter. Skriftlig återkoppling till 30 elever och då skulle jag få 4 minuter på mig att ge återkoppling på något som tagit dem 60 minuter att producera och det skulle vara allt lärarlett de skulle få. Det känns inte som att de skulle få mycket undervisning.

  Gilla

 5. tråkmagistern skriver:

  snygg perspektivbild

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s