Låt gå, beröm och skydda

  
Missa inte Mats Alvessons brutala genomlysning av den motsägelsefulla ledarskapsromantiken i svenska skolor. 

Länk

CYA = cover you ass

Tack för tipset Per Dahlbeck!

About Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
This entry was posted in entreprenöriellt, Lärarutbildning, Politik, Skola, Utbildning, Värdegrund. Bookmark the permalink.

13 Responses to Låt gå, beröm och skydda

 1. Katharina Andersson says:

  Usch en så raljant framställning! Det orkar jag verkligen inte lyssna på.

  Like

  • Mats says:

   Det är en märklig person – med hög status inom akademin.

   Eller rättare sagt den företagsekonomiska världen.

   Men jag tycker han har rätt. Ledarskapskulten inom skolan måste granskas.

   Like

   • Att han kan upplevas dryg är en sak. Men jag har länge tyckt att han är extremt duktig på att klä av “management bullshit agenter” och andra svamlare. Tomhetens Triumf är bitvis nästan i jämnhöjd med Darwins alster.

    Like

    • CIA borde ge honom ett hemligt uppdrag att klä av Donald Trump och sen sända avklädningen på bästa sändningstid kust till kust.

     Like

     • Undertiteln är egentligen bäst. ” Om grandiositet, illusionsnummer & nollsummespel”
      Man får väl påpeka att det gäller en instrumentell nivå och inte personnivån eftersom jag är rätt övertygad att Katharina och en del andra funderar över hur han kunnat skriva det första ordet utan att bevistat många år av misslyckad egenterapi. Jag tänker mest på James Bond. Skall man avslöja de värsta skurkarna så måste man själv vara rätt hård.

      Like

     • Mats says:

      Jag tror att han har erövrat den hårdheten genom att bemästra akademins alla specialgrenar.

      Den här boken är ganska skrämmande – och närmast oumbärlig för den som vill tränga in i nyare vetenskapsteorier.
      https://www.studentlitteratur.se/#9789144046150/Tolkning+och+reflektion

      Like

 2. Katharina Andersson says:

  Nej, Anders, jag kommenterade den raljanta stilen i framförandet. Jag menar inte alls att den som uttalar sig måste stå med egen erfarenhet som grund. Böcker, studier och undersökningar är ett sätt att skapa kunskap. En av de saker jag fått lära mig av att framföra forskningsunderbyggda data är hur rösten spelar roll i informationsöverförandet. Att vara ironisk, eller raljant eller på annat sätt spela med i framförandet är inte förenligt med den akademiska diskursen, har det sagts mig. Numera är jag oerhört noga med att tydligt påpeka när jag säger saker i mina presentationer som kan uppfattas som mina egna åsikter, innan jag säger dem. Det här framförandet hade inte platsat där jag varit deltagare.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s