Snyggt Balli!

 

Oj vilken bra artikel av Emma Leijnse!

 Snart kör jag och Balli Lelinge igång en ny kurs i Skolverkets regi om Entreprenöriellt lärande. Det ser jag fram emot. Återkommer med tider och länkar!

http://www.sydsvenskan.se/sverige/jakten-pa-det-meningsfulla-larandet/

 

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i entreprenöriellt, Estetiska processer, Lärarutbildning, Personligt, Skola, Utbildning, Värdegrund. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Snyggt Balli!

 1. andersbwestin skriver:

  Jag har aldrig förstått problemet. Under en skoldag/skolvecka/skolår borde man kunna både kateder, självstudier, grupparbete, projektarbete, fritt skapande, strikt vetenskaplig kunskapsinhämtning, företagsbyggande mmmmmmmmm.
  Precis så är nämligen också ett riktigt yrkesliv.
  Men om man kan uppleva att folk inte kan läsa o räkna och beskriva kausala samband så finns väl risken att man prioriterat annat dvs sånt som i folkmun kallas för flum eller möjligen friktionslös relativism

  Gilla

  • Mats skriver:

   Det är en extremt polariserande ton i debatten :

   Gilla

  • Anonym skriver:

   Det är intressant att läsa ditt inlägg. Dock vet jag vet inte om du är kritisk till vissa begrepp och hur de ställs mot varandra eller om du inte ser entusiasmen hos elever och lärare? Det handlar inte bildligt om man ska bedriva katederundvisning eller kreativt skapande , för detta kanske man kan uppnå vart man än är. Frågan handlar mer om vad som händer när skolan samarbetar med andra parter och vad som händer med elevernas, lärarnas och de andra parternas kunskapande, upplevda meningsfullhet och Känslan av Sammanhang. Att höra elever säga ”detta är ju som ett litet företag, där alla är lika viktiga fastän man har olika roller är häftigt”. Om du är lärare själv hade jag tyckt det varit intressant att få ta del av när du upplever att dina elever, kolleger och ev andra parterrens typ av känsla, när de känner sig företagsamma, betydelsefulla och uppslukade av det de gör.

   Gilla

   • Mats skriver:

    Jag är inte alls hemlig och vill verkligen inte vara ironisk. Balli och jag arbetar tillsammans i kurser om Entreprenöriellt lärande. Se dagens inlägg!

    Läs min presentation ovan.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s