Går det att träna upp kreativitet?

Det korta svaret – ja.

20140524-181758-65878770.jpg

Det långa svaret handlar om att skapa förutsättningar och ge utrymme för att misslyckas.

Om Editor

http//tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Lärarutbildare Malmö högskola Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Det här inlägget postades i Bedömning, betyg, björklund, Estetiska processer, Förskola, Lärarutbildning, Malmö, På spåret, Skola, Uncategorized, Utbildning, Värdegrund. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Går det att träna upp kreativitet?

 1. AV skriver:

  Det går att träna upp den händighet kreativiteten kräver. Grunden är att man kan göra en massa med händerna, har lärt sig en massa olika lösningar på olika problem, har arbetat med en uppsjö av olika material. Det kan man aktivt lära sig. Ju mer man lärt sig, desto lättare är det att lära sig en ny teknik eller metod. Kreativitet ser jag som att man med sin rika verktygslåda kan kombinera olika intryck och saker till en ”unik” egen lösning. Denna förmåga att hitta nya associationsbanor och ett eget uttryck när nog till viss del medfött, en slags intelligens, men miljön kan givetvis bejaka och stödja individens utveckling av denna förmåga. Eller trycka ner den.
  Varför medfödd? Jag har mött en del människor som är extremt okreativa. Du skulle kunna ge dem en hel hobbybutik med material och de skulle inte veta vad de skulle göra med den. Det är de invanda cirklarna som gäller. Och de är små.

  Gilla

  • Mats skriver:

   Artikelns slutkläm handlar ju om förutsättningar. När växer människor?

   Jag har ganska lätt att översätta resonemanget till lärarutbildningen och kursmoment som uppmuntrar studenter att våga tänka själva. De är inte många.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s