Denna valrörelse…

Plötsligt är allt genus! Efter Ebba Busch Thors utspel sluter alla upp och allt tycks rymmas under genusparaplyet? En komplicerad fråga reduceras till att handla om höger/vänster och ond/god. Så ser den politiska logiken ut. Jag tycker att Miljöpartiet har mycket att bevisa inom jämställdhetsarbetet. Punkt 20 har de försummat under fyra år.

Det är trist att debatten förs på så låg nivå i Sverige. Jag har kritiserat formuleringarna i de tidigare läroplanerna och välkomnar de nya skrivningarna. Det är de vuxna som ska förändra förutsättningarna – inte barnen som ska manipuleras.

Jag blev intervjuad i en spännande nättidning. Det går alltså att kritisera svensk jämställdhetspolitik från vänster.

About Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
This entry was posted in Förskola, Genus, jämställdhet, Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Denna valrörelse…

  1. Ja du Mats, vad ska jag säga om jämställdheten. Nog präglas den reviderade Lgr11 av vänsterretorik och tänkande som möjligen gick att tillämpa i enhetssamhället. I dagens mångkulturella samhälle är det inte fullt lätt att skapa en jämställd undervisning. Ta bara Idrott och hälsa med simning. Hur organiserar du den för de människor som kommer från Asien och Afrika med helt andra syn på könen än vad majoritetssamhället har? Denna grupp är inte precis en liten grupp i Sverige. Så läroplanen är på kant med verkligheten.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s