Denna valrörelse…

Plötsligt är allt genus! Efter Ebba Busch Thors utspel sluter alla upp och allt tycks rymmas under genusparaplyet? En komplicerad fråga reduceras till att handla om höger/vänster och ond/god. Så ser den politiska logiken ut. Jag tycker att Miljöpartiet har mycket att bevisa inom jämställdhetsarbetet. Punkt 20 har de försummat under fyra år.

Det är trist att debatten förs på så låg nivå i Sverige. Jag har kritiserat formuleringarna i de tidigare läroplanerna och välkomnar de nya skrivningarna. Det är de vuxna som ska förändra förutsättningarna – inte barnen som ska manipuleras.

Jag blev intervjuad i en spännande nättidning. Det går alltså att kritisera svensk jämställdhetspolitik från vänster.

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Förskola, Genus, jämställdhet, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Denna valrörelse…

  1. Ja du Mats, vad ska jag säga om jämställdheten. Nog präglas den reviderade Lgr11 av vänsterretorik och tänkande som möjligen gick att tillämpa i enhetssamhället. I dagens mångkulturella samhälle är det inte fullt lätt att skapa en jämställd undervisning. Ta bara Idrott och hälsa med simning. Hur organiserar du den för de människor som kommer från Asien och Afrika med helt andra syn på könen än vad majoritetssamhället har? Denna grupp är inte precis en liten grupp i Sverige. Så läroplanen är på kant med verkligheten.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s