Människan och naturen

Jag har en romantisk idé om att vi skulle kunna leva i harmoni med naturen. Det går inte så bra. Under sommaren har jag (och anticimex) kämpat mot envisa getingar som försöker bygga bo bakom panelen på vår stuga.

I helgen inser jag att det var dags igen att försvara sin egendom.

IMG_9299

En Större hackspett hackar upp panelen under takskägget. Den blänger förorättat på oss när vi försöker avbryta vandaliseringen. Jag googlar och hittar deprimerande skildringar som beskriver hur fåglarna inte låter sig nedslås av desperata åtgärder från husägare.

Några föreslår vimplar och remsor.

IMG_9311

Jag testar men anar att det krävs starkare medel och tillverkar en profil med hjälp av laserskärare. Enligt Internets rådgivare ska den målas och skruvas upp på ett högt läge.

IMG_9327

Den här berättelsen kanske har en moral eller budskap som handlar om människans utsatthet. Anticimex sysslar enbart med små skadedjur och hänvisar till kommunens skyddsjägare (Hackspettar är naturligtvis fridlysta). Försäkringsbolaget frågar om fågeln tagit sig IN i huset – annars är det inget försäkringsärende. De besvärar sig inte med panelskador.

Det kan bli en lång höst.

 

Annons

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Österlen, natur, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s