Manlig mat?

Den som ger ut en bok med titeln Manlig mat risker att väcka åtlöje. Om han dessutom har ett efternamn som kan översättas till ”grotta” är dörren öppen för skämt om förlegade könsmönster.

Det kan också vara så att han är väldigt smart och bjuder in oss till ett samtal om vad manlig mat skulle kunna vara? Chansen att vi skulle komma överens är ganska liten.

När jag läser att Simon Cave tillbringar dagarna i London med att lära sina barn att laga mat smälter jag och köper boken.

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Genus, maskulinitet, Personligt. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Manlig mat?

  1. HanUtanKoll. skriver:

    Killar gillar dålig mat!

    Gilla

  2. Sirkka skriver:

    Kokböcker som genre skapar också sina modelläsare, – vem kan tänkas läsa om ” manlig mat”? Kanske har jag vissa fördomar men orginalet utkom väl i England? Samlar själv på kokböcker och några favoriter är Hirams, – de är illustrerade med svarta tuschteckningar ( inga insmickrande bilder!) språket är trivsamt småputtrigt ( blir på gott humör av det) men jag använder aldrig recepten.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s