Manliga friluftslekar?

Annons

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Estetiska processer, maskulinitet, Politik. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Manliga friluftslekar?

 1. En annan Fredrik skriver:

  Jag förstår ”manliga” som att största delen av lekarna går ut på att man ska ge prov på fysisk styrka – en sådan styrka som är vanligare hos män än hos kvinnor, och en egenskap som har varit starkt förknippad med manlighet.

  Gilla

 2. AV skriver:

  Både män och kvinnor delar in sig i hierarkier. Den manliga hierarkin handlar om att visa sig stark och kunna stå pall. Men vi kan inte ideligen hålla på att slåss för att mäta våra krafter. Vi är så starka att om vi tar till av full kraft kommer antagligen båda bli rejält skadade, och vad vann man på det? Istället ställer hannar (för det är lika bland många djur också) till med lekar där man blir lite lagom skadad bara. Det finns regler man inte får bryta, då kan det mynna ut i riktigt slagsmål. Män är också bättre på att acceptera en hierarki för stunden. Man tävlar endast när man tror sig har en fysisk chans att vinna. Annars riskerar man att ge sig på fel kille, vilket är förödande. Den manliga devisen är att bida din tid, slå till vid rätt tillfälle och endast så att du inte själv stryker med.
  Bland kvinnor är maktkampen ständigt närvarande, eftersom de slåss med andra vapen. Och skulle de hamna i fysisk handgemäng blir skadorna inte lika farliga.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s