Debatten om LEGO – häng med!

Som vanligt håller jag med. Det är underbart att se sina tankar broderas ut och underbyggas.

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Estetiska processer, Förskola, Genus, Personligt, Politik, Utbildning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Debatten om LEGO – häng med!

  1. AV skriver:

    De som kritiserar LEGO gör flera fel. För det första är LEGO ett företag på en marknad. De säljer leksaker barnen vill ha. Det är inte deras sak att uppfostra barn och styra deras val av leksaker. De ska själv känna efter var efterfrågan är och uppfylla den. Så för det andra, när man kritiserar LEGO-Friends för att vara för tjejiga har man missat hela grejen. Friends är med flit väldigt ”tjejiga”. Man frågade nämligen vad en massa barn ville leka med och många tjejer villa ha mindre byggkomplexitet och mer lek med figurerna med sociala interaktioner. Så de skapade en leksak efter det. Att man gick över till tematisk LEGO, Starwars, Indiana Jones och vad de nu har varit, var också en eftergift för vad barnen ville ha. För det tredje att ”gubbarna” i det andra legot skulle vara mest män, hur vet de det? Det är poliser, racerförare, piloter, astronauter mfl. Många med uniform och helt utan könskodade attribut. Hur vet de att en Legopolis är en man? Den är vad man säger att den är.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s