Vägra samtid!

Jag läser debatten om Jan Lööfs böcker och känner mig eländig. Vem orkar leva i denna uppblåsta självbelåtna tid?

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Estetiska processer, Förskola, Högskola, Lärarutbildning, Läsning, Litteratur, Personligt, Politik, Utbildning, Värdegrund. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vägra samtid!

 1. Roger J Danielsson skriver:

  Alldeles för mycket ängslig identifikationspolitik. En spad är en spad. så de så.

  Gilla

 2. Magnus skriver:

  Populärkultur kryllar ofta av stereotyper av olika slag, mer eller mindre uppenbara. Det gäller Mozarts Enleveringen ur Seraljen lika mycket som Kalle Anka, Oliver Twist, Pippi och Fantomen. Ynkligt att inte kunna hantera det på ett vuxet sätt.

  Jag läste och roades av den nu aktuella ”Morfar är sjörövare” som barn, det är en bok jag verkligen kommer ihåg från dessa tidiga år. Boken är en klassiker som har gått ut i massor av upplagor och de ”kulturella klichéerna” i den är verkligen rätt oskyldiga, det handlar typ om minareter, murar och torn som kunde höra hemma i någon persisk eller arabisk stad – och pirater med väl krökta sablar. Hade det handlat om liknande bilelement från Kina hade ingen i dagens Sverige brytt sig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s