Dokumentären om rebellrörelsen

   
   
Det är en stark berättelse – och mycket sedelärande.

Länk

Var blev det av de 600 medlemmarna i rebellrörelsen? Enligt programmet skäms de flesta för sin revolutionära ungdom.

Advertisement

About Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
This entry was posted in Personligt, Politik, Värdegrund. Bookmark the permalink.

11 Responses to Dokumentären om rebellrörelsen

 1. Allt går igen. Skillnaden mellan nu och då är att den onde har bytt ansikte från USA till den ännu större makten den “vite heterosexuella mannen”.

  Like

 2. Magnus says:

  Verkligen en välkommen repris; jag har mejlat SVT någon gång och frågat varför de inte släppte den här filmen på dvd. Men nog har de klippt ner den litet? Tycker mig minnas att det var två avsnitt, på en timma vardera.

  Like

  • Mats says:

   På play presenterades filmen som del 1 – men du har rätt. Det kändes väldigt avslutat.

   Och frågetecknen hopades om alla dem som deltagit i rörelsen men nu skämdes och inte ville prata om tiden.

   Like

   • Magnus says:

    Vi får se om det kommer en andra del – jag har inte hunnit se igenom den på play ännu, men man minns ju intrycken för tio år sedan.

    En episod jag älskar är när några av studenterna går upp på kinesiska ambassaden och vill bli soldater i Folkets Befrielsearmé. Ambassadören inser ju att det skulle leda till diplomatiska förvecklingar med värdlandet Sverige och säger artigt nej, varpå ledaren för den lilla “plutonen” drar slutsatsen att Folkrepublikens ambassadör är en borgerlig kontrarevolutionär och inleder en “kritik-självkritiksession” enligt mönster från kulturrevolutionens Kina. 😉

    Förmodar att kineserna inte ville riskera tråkiga skriverier i pressen och därför inte gärna ville kalla på svensk polis eller själva avhysa de unga männen alltför brutalt, så istället fick det här spexet fortgå en stund. Det är stor komik, helt enkelt.

    Like

 3. J.G says:

  Man undrar ju även varför STASI arkiven inte öppnas, många toppolitiker som skäms antar jag.

  Like

 4. Jag har sen barnsben lidit av att vara en avvikare med obevekliga normer. Klarade inte ens av mytomanin i Söndagsskolan när jag var sju år. Mamma uppväxt inom Pingstkyrkan bröt ihop. Hur skulle hon förklara mitt agerande inför min godhjärtade men ack så hierarkiskt underordnade morfar Helmer. Hans hjärta vann den mentala konflikten. När jag fyllde 7 fick jag en vacker 24 tums vinröd Crescent av honom. Det biologiska arvet vann över plikt och underordning.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s