De svenska papporna

Jag tycker verkligen om Johan Bävmans utställning på Malmö museum. De flesta bilderna är befriande opretentiösa och fotografen har verkligen lyckats beskriva den kaotiska tillvaron som småbarnsförälder.

En del av männen försöker göra föräldraledigheten till något storslaget och jag anar den politiska retoriken mellan raderna. Kontrasten mellan det pompösa självbelåtna och den vardagliga uppgivenheten är slående. Det var inte jätteroligt hela tiden. Jag är trött på att män som tar hand om sina barn hjälteförklaras.

Just do it.

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Genus, jämställdhet, Personligt, Politik. Bokmärk permalänken.

En kommentar till De svenska papporna

  1. Martin Sjöbeck skriver:

    Det centrala i pappaledighet, eller för den delen föräldraledighet överhuvudtaget, måste väl ändå vara barnet. Inte föräldern och dess eventuella storslagna hjältedåd… Ta hand om barnen istället och njut av en tid som aldrig kommer tillbaka. Typ så kan jag känna. Håller fullständigt med om att det är en smula absurt att hjälteförklara män som gör det kvinnor har gjort ouppmärksammat i alla tider.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s