Lindi Ortega

Vi är på konsert på Kuben, Malmö Live, för första gången.

  
Det är något välbekant med den här låten.

Länk

Jag inser plötsligt var jag hört den förut.

About Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
This entry was posted in Malmö, Musik. Bookmark the permalink.

15 Responses to Lindi Ortega

 1. Ännu en kvinnlig artist som visar nakna ben ända upp till skrevet. Vag är det som dom vill alla dessa halvnakna damer?
  (För en par veckor sedan lyssnade jag på en kvinnlig jazzsaxofonist som hade så kort klänning att hon mitt i solona höll på o drog ner denna korta klänning- hela tiden. Det var som ett tics.)

  Like

  • Mats says:

   Nåja – kvällen var ganska kysk.

   Till skillnad från denna damens – notera likhet i melodin:

   Like

  • Jag missade förvisso konserten, men jag tycker Lindi Ortega är en väldigt bra artist annars. Känner nog lite spontant att det är upp till henne hur hon vill klä sig utan att andra ska moralisera och ha åsikter över det. Det måste vara kvinnans och alla människors rätt att bestämma hur de vill klä sig och uttrycka sig kroppsligt (och sexuellt). Många är det som både är vänster och feminister som (ogenomtänkt?) uttalar sig kritiskt om kvinnor som är för sexuellt frigjorda, klär sig där efter och i vissa fall opererar sina kroppar för att göra dem mer sexuellt attraktiva. Förut stod kampen (och gör det fortfarande) bland annat för kvinnans rätt till att bestämma över sin egen kropp och själv besluta över en eventuell abort. Jag tycker inte om att säga åt folk vad de ska tycka eller tänka. Låt gå om du är laggs åt det socialkonservativa hållet. Men kvinnor och män som kallar sig feminister bör på allvar låta kvinnor bestämma själva utan att nedvärdera deras val av livstil. Ursäkta om jag lät hård.

   Like

   • Mats says:

    Håller helt med dig. Bra att du markerer.

    Jag tror inte Anders kallar sig feminist.

    Har inte kollat hennes videor. Får nog göra det.

    Liked by 1 person

   • Kvinnor får gärna visa låren så länge som jag som man istället får starta och bygga teknikföretag utan att behöva stå ut med skällsorden “patriarkalt överordnad”.
    Accepterar man en metod att skapa “sexuell status” måste man i nästa ögonblick bejaka den andra varianten – speciellt när den andra varianten dessutom skapar välstånd.

    Like

    • Kan inte tänka mig att någon skulle vilja hindra dig att starta ett it-företag om du skulle vilja det. Har svårt att se poängen med det. Sen får du gärna förklara för mig så jag förstår vad du menar med “Accepterar man en metod att skapa ”sexuell status” måste man i nästa ögonblick bejaka den andra varianten – speciellt när den andra varianten dessutom skapar välstånd” så jag inte sätter ord i din mun. Menar du att eftersom att Lindi Ortega i det här fallet eftersom hon visar benen, ska stå ut med att objektifiera och behandlas som ett köttstycke av män för att hon tjänar pengar på att sexualisera sig själv? Det kan inte tänkas vara så att hon ska ha rätt att visa hud på sin egen kropp utan att andra sexualiserar detta? Är din kropp sexualiseras när du badar på stranden? Skulle det vara ok om kvinnor skrek alltifrån sexuella “komplimanger” till förolämpningar och påhopp då? Jag kan vara ute på djupt vatten här och misstolka dig helt. Är det så ber jag om ursäkt. Utveckla gärna ditt resonemang isf.

     Like

     • Jag menar bara problemet att vi lite mer pryda teknikmän ända sedan 70- talet har fått utstå kritik att vi bygger manliga homosociala arenor som utesluter kvinnor och som biprodukt få utstå kritiken att vi är “patriarkalt överordnade”. Har du missat detta så har du tittat åt ett annat håll.

      Sen är det nog så att vår personlighet formar vissa ideal. Jag har tidigare förklarat för Mats att jag föredrar musik som i första hand är existentiell och i mindre grad sexuell, vilket naturligtvis påverkar vilka kvinnliga artister som jag föredrar. Detta är inget konstigt – den grundläggande personligheten formas redan i livmodern.

      Men det hindrar inte att man kan vara inkonsekvent eller så är det så knepigt att man gillar en viss sorts kvinnlig sexualitet.

      Like

     • Jag varken pryd teknikman eller var med på 70-talet. Jag föddes -81. Men att det finns patriarkala strukturer i samhället, en manlig hegemoni eller vad en skulle välja att kalla det har inte gått mig förbi nej. Sen tror jag inte det minsta på att den grundläggande personligheten hos var och en formas i livmodern. Uppväxt och erfarenheter formar oss väldigt mycket. Jag är övertygad om att jag om min mamma hade fött mig i ett land med utbredd svält och väpnade konflikter hade haft en annan personlighet.Jag tror inte det står skrivet huruvida ett foster som vuxen människa kommer vara introvert och konflikträdd eller dess motsatser.

      Like

     • Sen finns det ett till problem – dvs detta med individ och kollektiv och vårt släktskap med guppyfiskar och att även kvinnor är underordnade selektionskampen och att varje individ i varje ögonblick bör beakta den kollektiva processen (tävlingen).
      Driver man den individuella friheten alltför långt så bör man vara medveten om att man snart närmar sig ett moraliskt paradigmskifte.

      Like

     • Vårt släktskap med guppyfiskar? Detta har gått mig förbi helt. Men jag är historiker och SO-lärare så jag måste erkänna att det är utanför mitt fält. Sen tror jag inte att kvinnor är underordnade i selektionskampen. Inte av biologiska orsaker iaf. Olika samhällen, både ur ett tidsperspektiv och i fråga om plats har olika former av genuskonstruktioner och dessa skapas om omvandlas konstant. “Manlighet” fylldes med ett helt annat värde i SVerige för 300 år sedan i jämförelse med idag. Vilket menar du skulle vara det moraliska paradigmskifte vi riskerar drabbas av om individen inte underordnar sig socialdarwinistiska principer?

      Like

     • Socialdarwinistiska principer? Nu missförstod du nog min andemening.
      Som historiker torde du förstå mitt resonemang om den ständiga pendlingen mellan den viktorianska prydheten och det promiskuöst extrovert påfåglade och i förlängningen vilken yttring som får dominera respektive tidsepok.
      Hur skall annars Beyonces efterföljare bete sig? String eller helnäck. Nä då tror jag mer på skiftet > mot det pryda eller möjligen 70-tals varianten rutig skjorta/snickarbyxor men utan BH. (cowboyvarianten av niqab)
      Förresten kan väl inte pianisterna i “Så det skall låta” ha högre klackar än vad de har nu. Då får man ju skippa pedalerna på fuskflyglarna.

      Om du vill förstå mitt intresse i detta ärende så är ledtråden.
      Genusvetenskapens centrala fokus är att dekonstruera mannen. Mitt intresse är att dekonstruera genusvetenskapen eller i vart fall problematisera eftersom den är så förbaskat enkelriktad.

      Like

    • Det här hamnar säkert fel i hierarkin. Angående personlighet. Får jag betona att jag skrev “grundläggande personlighet” det som lite klatschigt brukar benämnas som “Big Five”.
     Frugans böcker om anknytningsteori, familjerelationer och annat har jag tjuvläst så jag säger inte emot dig om yttre påverkan efter födelseögonblicket. Man brukar ju säga att det står för ca 50 % av personligheten. (men inte den grundläggande personligheten).

     Like

 2. Eller, om du gillar musiken, gå dit för att lyssna på den och låt henne bestämma själv vad hon ska ha på sig. Gillar du inte musiken, stanna hemma.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s