Att undvika överhettning 

Jag försöker verkligen undvika fallgroparna. Just nu känns det som en övermäktig uppgift:

About Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
This entry was posted in Personligt, Politik, Värdegrund. Bookmark the permalink.

3 Responses to Att undvika överhettning 

 1. AV says:

  Jag tror killen har överskattat medias förmåga att styra folks handlande. Enligt honom så skulle ett ökat skrivande av de problem som finns med ökad asylinvandring leda till en legitimering av att bruka våld mot invandrare hos extremhögern. Orsaken att det bildas medborgargarden mm beror inte på att media skriver om problemet, utan att folk upplever att man inte skriver om problemen. Att media mörkar och myndigheterna inte kan/vill ta tag i de problem som finns. Då tar vissa lagen i egna händer. Vanliga media har länge undvikit att prata om problem som uppstår och lämnat debatten helt i händerna på alternativa kanaler.
  Först måste man erkänna att man har ett problem. Det har folk i gemen fattat, men endast på senare tid har vissa i media och politik vaknat.
  Nästa steg är att hitta lösningar på problemet. Om inte de vanliga partierna och media presenterar lösningar går folk till de som gör det. Även om det är dåliga lösningar.
  Jag förespråkar absolut inte våld eller “kasta ut alla”, men jag är rädd att det nästa stora folkmordet/kriget i Europa blir mot invandrare från MENA. Just pga politikernas handfallenhet och medias flathet. Om vi ser på de två senaste massmorden (ww2 och Jugoslavien) handlar det om att oroliga människor i en vilsen tid söker svar och lösningar. Moderata krafter står handfallna, medan extremister ställer sig upp och pekar “Det är deras fel, låt oss döda dem”. Dvs kommer med “lösningar”. Om det är de enda som folk får kommer fler att radikaliseras och branden är igång.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s