Miles

Att städa och lyssna på Stil om Miles Davis. Så många motsägelsefulla känslor.

Länk

miles2

Ett bra slut på året.

About Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
This entry was posted in Musik, Personligt. Bookmark the permalink.

4 Responses to Miles

 1. Magnus says:

  En jazzens Beethoven, skulle jag säga – nog finns det en del paralleller mellan hur dessa båda snillen förändrade en hel musiktradition (flera gånger dessutom), förändrade synen på formfrågor och gränserna för vad man “kan göra” i musiken…och i deras komplexa relationer med frigörelse och revolt i deras respektive livstid.

  Like

  • Mats says:

   Jo, jag försöker komma ihåg den där historien om baren. Det är många som skulle vilja vara Miles.

   Like

   • Magnus says:

    Han var definitivt en “tough guy” – det finns det många historier om. En gång (runt 1972) skickade Epic Records ut honom för att träffa den då rejält nerknarkade och misstänksamme Sly Stone i dennes villa, och se om det gick att komma till tals med honom och kanske producera hans nästa album. Kan nån snacka med honom så är det Miles, verkar de ha tänkt uppe på kontoret. Sly var då känd för att avfyra musiker från sitt band med revolver i handen. Miles återvände till Epic efter att ha försökt, och förklarade att nej, Sly lever nog i sin egen värld…

    Men i sin musik lyfter han ju ofta fram helt andra sidor (visserligen med hjälp av andra musiker, men det är ändå han som s a s satt upp konstellationen, drivit det åt ett visst håll). Återigen, som Beethoven.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s