Var?

  
Jag ser inte att det bedrivs någon krigsfostran i svensk skola och förskola – gör ni?
http://asikt.dn.se/asikt/debatt/killar-behover-inte-leka-krig/
Artikeln är lite glidande i sin retorik. Jag tycker att talet om ”rollen” är förenklande och inbjuder till demonisering av mönster. Det blir liksom lite löjligt med manliga stridsberedda hingstar – och svårt att kunna diskutera vilka goda sidor som finns inom maskuliniteten.

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Förskola, Genus, Lärarutbildning, Personligt, Politik, Utbildning, Värdegrund. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Var?

 1. AV skriver:

  Jaja även på 70-talet försökte man ta bort leksakspistoler och annat ”hemskt” från pojkars lek, men det är han nog för ung för att minnas. Det gick ju sådär. Pojkar plockade upp pinnar som pistoler och svärd. Kottar blev handgranater. 15 år senare var det könsneutrala genusdagis. Efter ett par år i skolan var effekterna borta. Ytterligare 15 år senare är vi tillbaka igen.
  Barn behöver leka av sig. I synnerhet många pojkar har mycket spring i benen, som de behöver ha utlopp för. Tävlingar, cykelrace, bandy, brottning och snöbollskrig. Annars blir samlingarna inte så roliga.

  Gilla

 2. andersbwestin skriver:

  Det beror vad man menar med ”krigare”.
  Spela fotboll, starta exportföretag, vinna Holmenkollen, hamna överst på Billboardlistan mmmm kan vara en omskrivning av ”krigare”.

  Gilla

 3. andersbwestin skriver:

  Krigare under 5 sekunder

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s