Läs på!

Intressant om debatteknik. Man vinner inte diskussioner genom att uppmana motståndaren att ”läsa på”.

Länk

Frågan är om detta verkligen är ett utmärkande drag för vänster och feminism? 

Tyvärr tror jag skribenten har en poäng. Allt bygger inte på en maktanalys.
  

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Genus, Högskola, Lärarutbildning, Normativitet, Personligt, Politik, Utbildning, Värdegrund. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Läs på!

 1. AV skriver:

  ”Argumentet” läs på bygger på att personen är så övertygad om den egna ståndpunktens självklarhet, att den enda förklaringen att man inte håller med är att man inte ”läst på”. Att man ännu inte uppnått den högre medvetandenivån, för då skulle de givetvis genast hoppa på tåget, som man själv gjorde. Att någon faktiskt har läst på och ändå drar andra slutsatser finns inte på deras karta.
  Lite som vissa religiösa som hävdar att om du bara läser bibeln/koranen/valfri religiös text, kommer du att se ljuset. Att deras text skulle kunna vara det bästa argumentet MOT deras tro skulle de aldrig förstå.
  I vänsterfeministernas fall är det med en stor portion arrogans. Du är inte värd min tid att sänka mig till din låga nivå. En biskop diskuterar inte teologiska spörsmål med en korgosse. Det får lägre göra, kom tillbaka när du blivit pastor.
  Jämförelsen med religion är högst medveten.

  Gilla

  • Mats skriver:

   Tyvärr känner jag igen din beskrivning.

   Gilla

  • Roger J Danielsson skriver:

   Skulle kunna lägga till att med politiska ideologier är det precis samma sak. Ta bara Marx, Mao eller Hitler.

   Gilla

  • Magnus skriver:

   Snygg beskrivning. Många av de här debattörerna utgår ju dessutom från att sådant som könsmaktordningen, den inrotade strukturella rasismen i Sverige eller någons personliga ”uppbygglga livshistoria” är hugget i sten och kan behandlas som rena axiom placerade bortom all möjlighet till kritik. Utifrån dessa axiom och ett lämpligt urval av ”fakta” och påståenden bygger man sedan sina teorier och slutsatser.

   Återigen liknar det en gammelreligiös hållning: Gud har skapat världen och sedan söker vi i naturen efter spåren av detta.

   Gilla

 2. Roger J Danielsson skriver:

  Simpel härskarteknik när man inte klara att argumentera. Vänster debattörer har blivit etikettmänniskor. Så fort de inte klar debatten om flyktingar eller invandrare får man rasist i pannan.

  Tackar vet jag 68-vänstern de hade åtminstone talets gåva och man kunde käfta emot utan att få plattityder som dagens vänster. Debatt är ingen kunskapsfråga.

  Gilla

 3. andersbwestin skriver:

  Lite snabbt genomläst så kanske denna FB sida kan vara något för dig Mats.
  Känns konstruktiv till skillnad från de hatare som ditt inlägg hanterar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s