Allvarligt talat

Jag har alltid gillat Sven.

sven

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Förskola, Personligt, Politik, Utbildning, Värdegrund. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Allvarligt talat

 1. AV skriver:

  Det är en god tanke att skolan ska kompensera för olika socioekonomiska förutsättningar, men det är ett omöjligt mål fullt ut. Vi med studiebakgrund kommer att se till att våra barn klarar sig bättre genom alla skolsystem. Man kan hoppas på några förändringar per generation, men att arbetargrabben blir rik professor i kriminologi tillhör undantagen.

  Gilla

  • Mats skriver:

   Bilden av skolan som den stora möjliggöraren hör kanske till en förgången tid? Idag löser folk klassresebiljetter på andra stationer.

   Gilla

   • AV skriver:

    Nja, det tror jag inte helt. För t ex invandrarflickor från MENA är skolan helt klart en biljett till ett annat liv än sina föräldrar (mamma). Och enskilda elever kan givetvis göra en klassresa med skolan. Men man ska inte tro skolan kan hjälpa alla att kunna bli precis allt. Genomsnittliga skillnader kommer alltid att finnas. Tror det är vanligt att det kanske tar ett par generationer att klättra mycket. Man går lite längre än sina föräldrar.
    Sen menar jag att vad man än inför för åtgärder i skolan för att lyfta de svaga från studieovana hem kommer de från studievana hem ha ett försprång. De får också nytta av det nya revolutionerande, samt att de också har hemmet som stöd. Man kan aldrig vara tillräckligt noggrann i sitt val av föräldrar s a s. Den faktorn är så stor att inget kompensatoriskt samhällsprojekt kan jämna ut det helt.

    Det finns helt enkelt ingen möjlighet att skolan skulle kunna erbjuda alla de upplevelser, kulturkringlor och studiestöd jag ger mina barn, för ett barn som aldrig går på muséer/teater/uteliv/sporter, får testa på nya saker eller får hjälp med skolarbetet av någon som bryr sig.

    Gilla

   • Mats skriver:

    Jag var nog onödigt uppgiven. För oss som jobbar inom skolan vore det väl tjänstefel att tvivla på betydelsen av studier?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s