Jag har pratat i radio

gezimLänk

Gezim lyckades balansera ganska bra mellan de känsliga ämnen. Jag deltog på telefon och förväntades ge en bild av hur högskolan kan bidra. Kanske var jag en aning kritisk och avslutade med att säga ungefär:
– SKL riskerar att splittra arbetet för att rekrytera fler män till förskolan genom att sätta sig i knät på fel experter.

Efter att ha läst Lars Jalmerts och Mia Heikkiläs kapitel i den nya antologin förstår jag inte varför det är viktigt att män ska arbeta i  förskolan. De bör låsas in. Teorierna om hegemonistisk maskulinitet skojar man inte med.

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Förskola, Genus, jämställdhet, Lärarutbildning, Personligt, Politik, Utbildning, Värdegrund. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Jag har pratat i radio

  1. andersbwestin skriver:

    När man läst Jalmerts text om sociala konstruktioner i det maskulina västerlandet kan det vara passande att än en gång titta på denna video. Asiaten Djingis Kahn fladdrar förbi av någon anledning besmittad av samma typ av sociala konstruktioner. Det flög väl i luften ungefär som ett socialt virus, sk ”memvirus”.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s