Jag har pratat i radio

gezimLänk

Gezim lyckades balansera ganska bra mellan de känsliga ämnen. Jag deltog på telefon och förväntades ge en bild av hur högskolan kan bidra. Kanske var jag en aning kritisk och avslutade med att säga ungefär:
– SKL riskerar att splittra arbetet för att rekrytera fler män till förskolan genom att sätta sig i knät på fel experter.

Efter att ha läst Lars Jalmerts och Mia Heikkiläs kapitel i den nya antologin förstår jag inte varför det är viktigt att män ska arbeta i  förskolan. De bör låsas in. Teorierna om hegemonistisk maskulinitet skojar man inte med.

About Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
This entry was posted in Förskola, Genus, jämställdhet, Lärarutbildning, Personligt, Politik, Utbildning, Värdegrund. Bookmark the permalink.

2 Responses to Jag har pratat i radio

  1. När man läst Jalmerts text om sociala konstruktioner i det maskulina västerlandet kan det vara passande att än en gång titta på denna video. Asiaten Djingis Kahn fladdrar förbi av någon anledning besmittad av samma typ av sociala konstruktioner. Det flög väl i luften ungefär som ett socialt virus, sk “memvirus”.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s