På konferens med Maria Olson

Länk till storify

Jag vill gärna diskutera det här med frågande som gympaövning. Väldigt spännande.

  

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Förskola, Lärarutbildning, Malmö, Normativitet, Politik, Utbildning, Värdegrund. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till På konferens med Maria Olson

 1. Maria Olson skriver:

  Hej Mats!

  Det är en intressant fråga, detta om hur mycket det går att ‘sudda ut’ det faktum att läraren/föreläsaren har ett talutrymme och -företräde framför barnen/eleverna/publiken. Det handlar inte om 0 eller 100, utan om gränser och grader: i vilken utsträckning är det möjligt, och när, att tala och handla ömsesidigt, eller (för läraren/föreläsaren) att förvalta barnens/elevernas/publikens röster som pärlor, som nycklar till dörrar ingen av oss (ännu) öppnat? /Maria

  Gilla

 2. Mats skriver:

  Hej Maria – tack för att du svarar och tack igen för en spännande föreläsning.

  Jag tror att alla som stått inför ett auditorium har känt den där svindeln – vad händer egentligen med mina ord när de lämnat munnen – och vi har olika strategier för att handskas med den påföljande oron. Det som skulle vara en inbjudande till samtal förvandlades till platta föreläsningsanteckningar och en kommentar i kaffepausen.

  Det skulle verkligen vara spännande att pröva nya vägar att kommunicera kring vad som händer i föreläsningssituationen. Jag tänker på hur Sokrates beskriver läsarens utsatthet i förhållande till författaren (och varför han inte skrev ner sina tankar) och tror att den metaforen även kan vara gångbar när det gäller åhörarens förhållande till föreläsaren.

  Twitter kan vara ett litet steg mot mer närhet och samtal?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s