Betygskompromissen 2

IMG_5236

Länk

Om Mats

http//tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Lärarutbildare Malmö högskola Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Det här inlägget postades i betyg, björklund, Lärarutbildning, Personligt, Politik, Skola, Utbildning, Värdegrund. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Betygskompromissen 2

 1. andersbwestin skriver:

  Men det är väl inget att uppröras över. Snarare går ju beslutet i min riktning. Dvs att man erkänner att man skall använda verkligheten som ett forskningsprojekt. Man testar utfallet på 100 skolor (vilket förutsätter ett noggrant urval).

  Jag tycker att man skall gå längre. Testa speciellt utvalda teknik och naturvetenskapligt inriktade skolor, testa skolor med 75 % manliga pedagoger varar minst hälften av lärarna har gått på lärarhögskolor kopplade till tekniska högskolor och samtidigt testa utfallet av att pojkar mellan år 6-9 går i pojkklasser åtminstone 75 % av skoltiden osv osv.

  Gör vi inte sånt så är det bara ideologiska socialkonstruktivister som till slut har makten. Naturvetarna tystnar helt och finner samhället vara extremt babbligt och tröttsamt. (vilket redan gäller de flesta av naturvetarna. Hur många naturvetare orkar vara politiker???)

  Gilla

  • Magnus skriver:

   Jag håller med om att babbligheten, tendensen att spåna loss utifrån språkspel, ordval (ibland till och med ord/referenser som inte ens finns med i det någon har sagt, de bara sniffas upp) och dramaturgiska skript kring en fråga (”snackisar”) snarare än att föra någon sorts diskussioner i sak eller i princip, det där är väldigt avtändande för många. Det här är en debattkultur son premierar insiders och dem som är bra på att uttrycka sig på en gång svepande och oprecist, det vill säga (ofta) manipulativt och vevande.

   Och resultatet blir att både publik och många deltagare – personer som annars hade velat och kunnat delta – flyr. Man vill inte bli tilltalad von oben som ett barn, man vill inte heller råka ut för att proffstyckare eller halvokunniga journalister tjuter och skjuter på budbäraren hela tiden.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s