Björklund, Skolverket och forskningen

På Twitter är svaret aldrig långt borta.

Och misstänksamheten är stor.

20140110-155222.jpg

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i betyg, björklund, Högskola, HSV, Lärarutbildning, Politik, Skola, Utbildning. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Björklund, Skolverket och forskningen

 1. Anna skriver:

  En orsak kan ju vara att ”branschorganisationerna” efterfrågat just detta: http://www.skolledarna.se/Documents/Forskning_ger_battre_resultat.pdf
  Skolverket tutar ju på med sitt men det ”branschen” efterfrågar är ett forum där lärare och skolledare är med och ställer frågorna, inte bara matas med svar.

  Gilla

  • Mats skriver:

   Hmmm – jo det kanske är en förklaring. Samtidigt tycker jag att de kunskapsöversikter som Skolverket producerat har varit fylliga och resonerande.

   Tyvärr fanns det en obehaglig tro på att Skolverket skulle ta fram evidensbaserade metoder (mot till exempel mobbning) som skåmde ut de inblandade, Jag är rädd att den här längtan efter best practice är svår att förena med forskningens grundläggande kritiska förhållningssätt.

   Dessutom tänker jag att forskningen (högskolorna) har ett ansvar för att sprida sina resultat – den berömda tredje uppgiften. Om vi gör det i dialog med kommuner och fack lär det inte finnas behov av ny myndighet. Skolporten fyller idag en motsvarande funktion , och gör det vra.

   Gilla

  • Mats skriver:

   GD är bra på Twitter.

   Gilla

 2. Plura skriver:

  Är inte uppgiften det nya institutets att se till hur effektiv undervisningen kan bli. Den andra skolforskningen är väl mindre verklighetsbaserad som silas via Skolverket. Det här med SER lyser med sin frånvaro i Sverige.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s