Var kommer det här ifrån?

Har jag missat något kongressbeslut? Hur hamnade LF i det här sällskapet?

Kanske handlar det om att förskoleklassen måste välja väg. Jag vill att sexåringarna ska återbördas till förskolan. Den olyckliga annekteringen av barnen till skolan var ett felgrepp och nu är ett bra tillfälle att göra rätt.

20120630-090336.jpg

Bild: Sendak, Vildingarnas land.

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i betyg, björklund, Förskola, Politik, Utbildning, Värdegrund. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Var kommer det här ifrån?

 1. janlenander skriver:

  Den olyckliga strategin att förskollärarna ska vara likadana som alla lärare slår tillbaka återigen genom att vi får ner skolan långt ner i förskolan. Fel väg LF!

  Gilla

  • Mats skriver:

   Jag känner inte igen strategin – men delar din slutsats.

   Om målet är höjd status för förskollärarna, ja då har vi verkliga problem!

   Gilla

   • Maths skriver:

    Visst är det statusen man är ute efter! Lyssna på Eva-Lis retorik. Det finns inte något annat på kartan. Och hon har fått det från ett antal ombud som valt henne. Sedan slår det åt andra hållet också: det Eva-Lis säger igen och igen blir en sanning som varje medlem tror sig anse också.

    Och självklart blir det problem!

    Gilla

 2. Plura skriver:

  Ja men, statusen höjas atutomatiskt för att det är brist på dem i konungariket. Lönerna är på väg upp för att man slåss om de få som finns i förhållande till kraven.

  Gilla

  • janlenander skriver:

   ok, att det är brist på förskollärare men i och med att det är så pass lätt att anställa obehöriga vikarier så tror jag inte förskollärarna ska ha alltför höga förhoppningar om höjda löner. Jag vet inte ens om det är eftersträvansvärt att förskollärare ska ha så unika kunskaper att det är befogat att höja dem gentemot andra yrkesgrupper.

   Gilla

   • Plura skriver:

    Jan, det är redan ett faktum. Förskolorna slåss om förskollärana annars får de inte bedriva någon verksamhet.

    Gilla

    • janlenander skriver:

     Det har varit slagsmål om behöriga lärare tidigare och de skolor som misslyckades daltades det härliga med. Att det skulle påverkar löneläget uppåt för att få fler att vilja bli förskollärare är en dröm som är helt orealistisk. Gör själv valet mellan en obehörig läkare eller en obehörig förskollärare och du inser hur liten chansen är att de relativa lönelägena ändras nämnvärt.

     Gilla

    • Maths skriver:

     Det höjer lönen, men inte statusen. Många förskollärare — för att inte tala om alla som utbildat sig under 2000-talet och fått en läraridentitet — jämför sig med den riktiga skolans lärare. Det är där statusen är, anser man.

     Sedan är det väl en ironi att statusen för de riktiga lärarna är i dalande. Tyvärr.

     Gilla

 3. Anna skriver:

  Detta är en spiksoppa skulle jag säga, 10-årig grundskola fanns ju med redan i alliansens skolprogram inför valet 2006. Tror dock att LF tidigare varit emot, men det ska jag inte svära på.

  Gilla

 4. janlenander skriver:

  Det finns en distinktion där man kan tycka det är ganska bra om alla barn fick gå på förskola men är stark motståndare till en skolifiering av sexårsverksamheten. Vad säger du om det Mats?

  Gilla

 5. Maths skriver:

  Samtidigt kan jag tycka att det där var ett mesigt förslag. Redan för ett år sedan skrev jag Nu har förslaget dykt upp: Skoltvång från 3 år. Någon som vill driva det? 😉

  Gilla

 6. Pingback: Skolplikt från 6 år är bra om resurserna finns | signerat || kjellberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s