Jag är lite mosig efter Edcamp Öresund

Det gick bra! Som arrangör av Edcamp var det lite svårt att kasta sig ut och det tog ett tag innan jag förstod att det verkligen handlade om att inte ha kontroll, men att ändå ta ansvar. Själv glömde jag att twittra och blev mer och mer engagerad i diskussionerna. Frågan om varför det är så svårt för lärare att ta sig upp på IKT-tåget är spännande. Vi prövade olika förklaringar. Jag lutar mot att många lärare trivs väldigt bra inom sin trygga zon. På nätet är det svårt att hävda en auktoritet som bygger på titel och utbildning. Därför är sociala medier svåra att integrera i en skola som bygger kontroll och bedömning.

The grid

Jag ser fram emot dokumentarioner från andra besökare. Under tiden tittar jag på Mikaels spännande samtal med Sara Berglund.

Länk

20120411-213947.jpg

Edcamp på facebook

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Bedömning, Edcamp, edcamp öresund, Högskola, Lärarutbildning, Malmö, Politik, Skola, Utbildning, Värdegrund och märktes . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Jag är lite mosig efter Edcamp Öresund

 1. Pingback: Inför Öppet Hus « You're no different to me

 2. Intressant ämne, Mats. Jag och min man diskuterade just samma sak över frukostbordet. Det var nämligen en liten notis i DN där de konstaterade att satsningarna på billiga laptops för elever i utvecklingsländer inte gett önskade resultat. ”Istället borde man ha satsat på bättre utbildade lärare”. Vi har entillen på min skola och jag gillar den nya tekniken. Men jag lärde mina elever lika mycket franska och engelska innan datorerna. När det gäller svenskan ger datorerna ett läsminus och ett skrivplus.

  Gilla

  • Mats skriver:

   Förr eller senare måste vi väl försöka summer effekterna av datoriserad undervisning – som är svår att skilja ut från digitaliseringen av världen utanför skolan.

   Jag tror att en del av den värsta teknikoptimismen är övergående (powerpoint är inte lösningen på undervisningens problem). För mig handlar det nog mer om ett identitetsarbete än ett effektivitetsproblem. Om datorerna bidrar till öppnare klassrum och minskat lärarberoende är jag nöjd!

   Gilla

 3. Allt som fungerar ska användas, men jag blir trött på teknikromantiken. Det finns ingen frälsare, inget Sesam öppna dig i skolans värld.

  Gilla

  • Mats skriver:

   Det finns en klädkedja som har skyltfönstren fyllda med gamla symaskiner.

   Jag funderar hur coolt det skulle vara med en vägg av Tandbergbandspelare?

   Var är de nu?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s