Jag brukade jubla över sådana här nyheter

”Ju tidigare desto bättre”
Ulf Fredriksson har studerat de svaga läsarna i Pisa-rapporten, och den visar att betydligt fler av dem – en av fem – inte har gått i förskolan.
Att barn tidigt får språklig stimulans och får möta rim och ramsor och höra sagor och lära sig känna igen bokstäver gynnar läsinlärningen.
-Ju tidigare barn får den här stimulansen desto bättre. Ju senare man upptäcker barn som har problem desto större är risken att det inte går att göra nåt åt det, säger Ulf Fredriksson.

Frågan är om de lyckats studera vilka aktiviteter på förskolan det är som ger de här effekterna? Jag är rädd att vi kommer att få ännu mer struktur och träning. Risken är stor att det sker på lekens bekostnad.

20120123-082128.jpg

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Förskola, Lärarutbildning, Läsning, Politik, Skola, text, Utbildning, Värdegrund. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Jag brukade jubla över sådana här nyheter

  1. Maths skriver:

    Det är klart det blir mer struktur, träning och skola! Vi har blivit skolform nu och det spär på otyget ytterligare. Det är som om folk i den så kallade förskolan (bläh!) bara tror att saker händer på samlingar eller nåt.

    Själv föredrar jag att jobba enligt Veli Tuomelas idéer. Man lyssnar till barnen och pratar med dom! Hur svårt kan det vara? Kruxet är: du måste ägna tid åt barnen! Alla är inte så intresserade av det.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s