Min hyllning till tomma facebook-uppdateringar

20120229-210240.jpg

Det finns olika sätt att se på sociala medier inom högre utbildning. Joakim Jardenberg beskriver positionerna väl.

About Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
This entry was posted in Högskola, IKT, Skola, Utbildning, Värdegrund. Bookmark the permalink.

2 Responses to Min hyllning till tomma facebook-uppdateringar

  1. Det var ett tänkvärt och klokt inlägg du länkade till, Mats. Facebook är för mig nästan kravlöst och lustbetonat. Jag vevar på där när det känns på det sättet och låter bli när tiden eller lusten saknas. Det som börjat förändra den saken är alla inbjudningar man får den vägen. Jag vill inte egentligen ha sånt på Facebook.

    Like

    • Mats says:

      Jag brukar inte vara överdrivet försiktig men just i det här fallet tassar jag. Frågan om hur man ska använda mediet är mycket känslig och Joakim försöker beskriva de pedagogiska möjligheterna på ett sätt som en del upplever som hotfullt och kravfyllt.

      Idag känns det svårt att definiera vad Facebook egentligen är och när man väl har kommit underfund med sekretessinställningar borde det vara möjligt även för den mest integritetsälskande att styra sin användning till en lämplig nivå. Det känns underligt påpeka att man inte måste berätta huruvida magen skött sig och att det går utmärkt att blockera vänner som tjatar om sina motionsrundor. The media is not the message…

      Jag tänker att det enda sättet att utforska gränslandet mellan professionellt och privat är att pröva. Det kan inte vara ett kollegialt beslut hur lärare kommunicerar (eller inte kommunicerar) med barn eller studenter.

      Inbjudningar? Hmmm… Jag förhåller mig ganska lättsinnig till sådant. Det är också en förmåga att träna upp!

      Like

Leave a comment