En helt vanlig dag på Bo Ohlsson

Det är inte min favoritaffär, men konstaterar motvilligt att leksaksavdelningen är extremt välsorterad. Länk

Vårt barnbarn fyller snart tre år och hon lär vara intresserad av hushållsarbete. Det finns massor av köksmaskiner och städartiklar, det mest är plastigt skräp och jag känner en diffus olust över att hon ska skolas in i en mycket traditionell kvinnoroll. Samtidigt är jag motståndare till pedagogiska leksaker och tycker att det är bra med barn som vet vad de vill. Det där med könsroller är ju bara en fas och vem är jag att moralisera?

I nästa gång hittar jag en välgjord städvagn i trä. Jag inser att det är få leksaker som uppmuntrar barnen att välja lågstatusyrken. Kanske är jag mer orolig för att hon ska sjunka klassmässigt än för en eventuell traditionell könsroll? Klass slår ut kön?

Här har du din framtid!

Vi bestämmer oss för en leksaksbrödrost av oklar kvalitet. Jag sneglar på leksksgrillen. Snart fyller pojkkusinen år.

Annons

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Österlen, Förskola, Genus, Personligt, Politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s