Ikoniska barnskivor#5

”Hans Alfredson sjunger Blommig falukorv och andra visor för barn är en musik- och sagoskiva av Hasse Alfredson, som utgavs 1965.[1] Musiken och texten skrevs av Hasse Alfredson, och albumet arrangerades av Bengt-Arne Wallin. På Spotify återfinns skivan som endast Blommig falukorv. De tre sista sångerna på albumet introduceras av Alfredson som porr för barn, med hänsyftning till att de handlar om kiss- och bajs-humor.”
https://sv.wikipedia.org/wiki/Blommig_falukorv

De tecknade filmern!
https://www.svtplay.se/video/28712986/blommig-falukorv

Jag var 10 år när LP:n kom ut 1965 och var egentligen för gammal för barnmusik – tyckte jag nog då. Det är svårt att beskriva vilken stark ställning Hasse Alfredson hade på den tiden, han var en humorist som alla älskade.

Frågan är om låtarna fortfarande funkar? Vilken är din favorit? Motivera i kommentar!

https://open.spotify.com/album/4MZqt2uT29Lhjs3C2i54Af…

Låtlista: “Blommig falukorv””Cowboysnack””Lille Mats””Du Ska Heta””Sov Nu Lillebror””Ska Vi Byta?””Doda Doda””Mulle Mulle””Karl XV:s Äventyr””Knut Med Skämtlynnet””Den Som Inga Byxor Har””Styrman Karlssons Äventyr Med Porslinspjäsen”

Advertisement

About Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s