Hakelius sammanfattar

Jag inser att min världbild fortfarande lider av sviterna efter att ha blivit blockerad och beskriven som rasist av Svenska institutet och därefter bevittnat en skamlig tystnad i medier.

Jag är inte långsint – men förlåter inte vad som helst.

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Personligt, Politik, Värdegrund. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Hakelius sammanfattar

 1. Magnus skriver:

  Jaha, du var en av de tusentals som blockades av det där Sweden-kontot på twitter? Tycker det är en himla soppa, SI agerade mycket omdömeslöst och egentligen borde ledande personer där ha dragits inför rätta och/eller inför KU, och dessutom tvingats förklara sig i dagspressen. Det är förresten inte första gången som det händer riktigt underliga saker kring det aktuella twitterkontot…

  Gilla

  • Mats skriver:

   Jag är väldigt besviken på hur övrig media ickerapporterat händelsen.

   Det känns onödigt att göda min konspiratoriska sida.

   Gilla

  • Magnus skriver:

   Håller med, det var i princip bara folk på Flashback och en del bloggare som diskuterade händelserna medan det pågick. Att en tung myndighet slarvar grovt med tillgängligheten för sitt ”marknadsföringskonto”, blockar personer som inte ens haft någon tidigare kontakt med dem eller med den här veckotwittrande tjejen, och sedan försöker sopa det under mattan genom att helt enkelt förstöra blocklistan, det är illa. Och ändå helt tyst i media.

   Men det var förstås ingen som såg det som bekvämt att läsa lagen för SI ifråga om vilka principer de ska hålla sig till som myndighet, när det nu hade viftats med rasism, vit-makt-troll, antifeminism osv.

   Gilla

 2. Magnus skriver:

  Apropå svajiga myndigheter: Botkyrka kommuns folkbibliotek medger nu att de rensat ut och bränt gamla upplagor av ”Pippi Långstrump i Söderhavet” pga ”neg*rkung”, kokosnötter och andra uttryck för rasism… http://tinyurl.com/ybnxqorg

  Ska vi tippa att det blir tyst i riksmedia om även detta, trots att det var Janne Josefsson som lyfte frågan? Botkyrka försvarar sig ganska lamt med att det skulle handla om normal utgallring av gamla och uttjänta böcker. Jaså?

  Gilla

  • Mats skriver:

   Gallring är ett obehagligt ord. Om det inte gäller ogräs.

   Antagligen handlar det alltid om ideologi – frågan är väl hur öppet det sker.

   Gilla

  • Magnus skriver:

   Tydligen plockade DN, Sydan m fl upp nyheten – troligen just för att det var Janne och Astrid, dem kan man inte ignorera – men jag hade velat se mycket tydligare kritiska frågor till Botkyrka i tidningarna. Det handlar ju inte bara om några urgamla och trådslitna ex inköpta på 40-50-talen, utan om i princip alla äldre tryck av boken före de senaste tre, fyra åren.

   Gilla

 3. andersbwestin skriver:

  Får man fråga varför du hamnade på den listan? Har du en till blogg som jag aldrig läst.
  Är det baserat på Tysta Tankar så fattar jag noll. Du om någon är väl den ultimata gentlemannadiplomaten.

  Gilla

  • Magnus skriver:

   Ur Svenska Institutets (eller rättare sagt dess ”resident tweeter”s) synvinkel kan det ha sett ut som om han hade fel slags nätbekanta…bara en massa näthatare som du och jag. 😀

   Gilla

  • Mats skriver:

   Ingen aning – och försöker undvika att spekulera. Det skulle vara förödande.

   Nej – jag har inget hemligt liv!

   Gilla

   • Magnus skriver:

    Vad jag förstår hade den här veckotwittraren plockat med sig en blocklista som har cirkulerat och byggts på i de identitetsvänster/ aktivist-kretsar där hon rör sig, och på den listan kan folk hamna bara för att de retweetat någon som kritiserat någon ”rättänkande” person ett par gånger, helt utan att själv delta i diskussionen. I de här kretsarna är det en sport att blocka många, och ready-made blocklistor cirkulerar.

    Hon tog alltså med den här listan när hon satt en vecka och twittrade ofiltrerat i SI:s namn, och SI accepterade den direkt och blockade många tusen twitterkonton (inte bara för den veckan) för ”rasism, antifeminism osv”. När saken sedan börjar osa katt litet i nätmedia och det ställs frågor om tillgänglighet för alla så förstör de helt sonika blocklistan, precis som när man bränner dokument. Och ingen i gammelmedia bryr sig om saken.

    Gilla

   • Magnus skriver:

    Min kommentar nyss var förstås riktad till Anders och andra icke initierade ”näthatare”, som en slags resumé. Som sagt, i vanlig media har det ju varit knäpptyst om saken.

    Gilla

 4. Magnus skriver:

  Länken till Hakelius artikel i Fokus (och bilden därifrån) syns inte i Firefox, av någon anledning. Upptäckte den först idag när jag tittade på bloggen från biblioteket och valde Chrome istället.

  Annars brukar det inte vara några underligheter med din blogg i Firefox.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s