Den manliga sårbarheten

Jag är intresserad av sårbarhet och tror det är möjligt att förena maskulinitet och empati. Den traditionella mansrollen är både fascinerande och fånig. Utan skörhet stannar Sverige. Livet är fullt av överraskningar och full kontroll är inte längre ett alternativ.


Just nu försöker jag tyda tecken i skyn. De ser bra ut.

There’s a Leonard Cohen line I often think of, when he went on stage and couldn’t perform for some reason. He said he didn’t feel strong enough because “somehow the male and female parts of me refuse to encounter one another tonight”. I like the idea of acknowledging that both need to combine in an individual for a person to function. The same is true of society. By balancing notions of strength which tend to be thought of in a binary way, as either feminine or masculine, people might be much healthier. A world without sexism would be better for everyone. Not only would women be respected, but men might be better able to appreciate more feminine traits and strengths, in others and in themselves.

About Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
This entry was posted in Genus, jämställdhet, Personligt, Politik, Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Den manliga sårbarheten

  1. J.G says:

    Det finns även teorier att kvinnor inte kan känna empati på samma sätt som män.
    Att kvinnor är mer empatiska än män är en gammal “sanning” utan innebörd. Upprepar man en lögn många gånger kommer folk till slut tro att den är sann.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s