Är det verkligen bilden han vill förändra?

  
Jag lyssnar på inslaget och tycker nog att Marco Vega är mer intresserad av att förändra mäns handlingar.

Länk

Samtidigt trampar han på i den maskulinitetskritiska rörelsens trötta spår. Vi ska börja visa känslor och sluta tävla med varandra.

Ibland tror jag att de här goda männen motverkar sina upphöjda syften. 

Om Editor

http//tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Lärarutbildare Malmö högskola Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Genus, jämställdhet, Lärarutbildning, Normativitet, Personligt, Politik. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Är det verkligen bilden han vill förändra?

 1. AV skriver:

  Om man är trött på den destruktiva bilden av manlighet har man två vägar att gå. Om man anser att manligheten verkligen är destruktiv, att bilden är rätt, kan man jobba på att göra om mannen. Lycka till. Om man istället inte anser att bilden är rätt, får man gå på de som skapar bilden av manligheten som destruktiv. Och det är i princip bara (radikal)feminister som gör. De tar de värsta exemplen från mäns handlande och gereraliserar på alla män. Varför inte utgå från goda handlingar män gör i sina generaliseringar? För att de i grunden är lika fördomsfulla om män som andra är om invandrare.

  Gilla

  • Mats skriver:

   Sken och verklighet. Ibland tror jag att det finns en stor lockelse i att bita sig fast i bilderna av hur men EGENTLIGEN är.

   Jag vet inte om det är lönt att försöka ändra på bilden. Det är så lätt att avfärdas som mansromantiker – eller bitter.

   Gilla

   • Magnus skriver:

    Jag misstänker att det behövs några som vräker omkull det här tivolit och öppnar för en verklig diskussion. Folk som Malin Ullgren, Ebba Witt-Brattsröm, Maria Sveland, Lady Dahmer, Anna Serner och trehundra till har suttit på sina tribuner för länge för att de skulle vilja stiga ner och våga pröva möjligheten att deras flotta beskrivningar kanske inte är helt oangripliga.

    Det här klimatet är till 99 procent en stockholmsmediegrej. Även om det förvisso finns troende på andra håll är det trycket från Stockholms mediefigurer, lobbyister och politiker som gör att locket har legat på så hårt.

    Gilla

 2. flörtkulefri dag skriver:

  ”UR Samtiden 14.00-16.50: Mäns våld – hur kan vi minska det? 14.00: Regeringens syn på mäns våld. 14.10: Mäns våld är en ledarskapsfråga. 14.50: Det är en mansfråga. 15.30 […]” .. Hmm.

  Verkar inte vara mycket utrymme till dialog eller plats för flera perspektiv där tyvärr. Varför är UR alltid så ensidigt? Synd UR hade kunnat vara en relevant plattform om de inte var så politiskt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s