Politik och vidskeplighet

Jag läser på Twitter om käbblet i Agenda. Det svajar betänkligt.

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Personligt, Politik, Värdegrund. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Politik och vidskeplighet

 1. andersbwestin skriver:

  Han glömde tron på den fria viljan och att allt mänskligt beteende styrs memer.

  Gilla

 2. Magnus skriver:

  Tycker nog att han blandar äpplen och päron rätt rejält för att ro hem sin krönika. Numera har tidningar ofta inga muskler när det gäller att gräva fram vad som dolde sig bakom ett förlopp, eller ens att identifiera viktiga förlopp – medan politiker, VDar, chefer m fl helst undviker att tala öppet om sina verkliga motiv. istället dukar man upp diverse plojigheter eller skickar fram någon pressekreterare, kompis eller lakej för att snacka bort frågan. I det läget väljer journalister och mediechefer ofta att klistra etiketten ”Ännu en Konspirationsteori!” på varje förklaring eller tes som de inte själva delar och som inte (ännu) är lika vattentätt bevisad som inför en domstol.

  Att hävda att det finns goda skäl att anta en sammansvärjning bakom Palmemordet, till exempel, eller att det finns gott om dolda bindningar mellan traditionell media och den politiska eliten här i landet, är inte samma sak som att tro att månlandningarna aldrig ägde rum eller att Barack Obama är född i Kenya. Men i tidningarna går det bra att framställa det som om de förra också är ”bara konspirationsteorier”.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s