Suck

About Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
This entry was posted in Förskola, Personligt, Politik, Värdegrund. Bookmark the permalink.

4 Responses to Suck

 1. Jag gläder mig åt att ha skrivit en pjäs i förskolemiljö; “Pärlplattan”. Den kunde jag vässat ännu mer. Blev väldigt bra ändå i en uppsättning på Dunkers Kulturhus. för säker 10-12 år sedan. Såväl ledningen för detta “dagis” som de säger som föräldrarna är skruvade. Dags att vässa och sätta upp igen?

  Like

 2. Var det inte Susanne Lanefelt som startade den här kvinnliga överhurtiga “bry dig om dig själv kulturen”. Vi översköljs numera av hurtiga coachyttringar och mindfulness i en salig blandning.

  Får jag påpeka att jag aldrig gillat att man marknadsför “vård-skola-omsorg” med samma metoder som man kränger prylar.

  Jag är nära depression av denna orsak. Skall jag gå till en överhurtig coach.

  Like

  • Magnus says:

   Mmm. Jag blir själv trött på folk som talar som hurtiga säljare eller gympingcoacher – med hårt artikulerade rrr, i och u, smajlig intonation, tydlig höjning på vartannat ord och alldeles för många “du”, “mysig”, “uppdaterade” och “ny”. Och de hörs inte bara i reklamfilmer på tv och online utan på olika slags “events” och i media.

   Ibland känns det som att de här personerna förstör svenska språket – deras slickade hurtighet river upp både uttal och rytm.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s