Vad händer?

  
Jag följer upphetsade Twitterdiskussioner med osannolikt lugn. Anar att ledighet gör något med mig. Adrenalin är helt enkelt inte min grej just nu.

Annons

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Personligt, Politik, Värdegrund. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Vad händer?

 1. andersbwestin skriver:

  Vad händer?

  Ingen har koll.

  Kausal interferens är alltför komplex.

  Människans hjärna är i huvudsak skapad för tro och förhoppning.

  Hopp.

  Gilla

 2. Magnus skriver:

  Jag kan inte se att det skulle handla om hets mot folkgrupp – sedan när är tiggare en folkgrupp? Visst kan man säga att det kanske är underförstått att man syftar på romska tiggare – men det är ungefär den slags halvsliriga deniability-formuleringar som är mycket vanliga även bland journalister och ”hederliga politiker”. Tryckfrihetsmål ska inte dömas på vad någon subjektivt anser var en insinuation åt ett visst håll.

  Jag har inga sympatier för SD, men i stort sett handlar detta om att en del journalister, partigängare och ”gutmenschen” fått igen med sitt eget favoritvapen: ironi. Och det pallar de inte med.

  Det är dags att släppa sargen i de här frågorna; att försöka behandla SD som galna utbölingar i varenda sammanhang (och öka sitt eget anspråk på att vara de goda) kommer bara att garantera att de blir störst eller näst störst i nästa val. Dessutom skadar det debatten i *alla* frågor ifall folk ser att det sitter ett antal dolda kommittéer som bestämmer vad som får och inte får sägas i offentligheten.

  Gilla

  • Mats skriver:

   Ungefär så – reaktionerna är nästan outhärdligt självbelåtna. Och försöken att smäda SD blir misslyckade när budskapet sprids över landet.

   Jag hukar i en grop på stranden och inser mina begränsningar när det gäller opinionsbildning.

   Gilla

   • Magnus skriver:

    Mmm. Det räckte att SD satte upp sina affischer och slogans på några få stationer – den indignerade bevakningen från tidningar och twitterfolk gör resten (och kommer snart att göra det till en mindre internationell nyhet). Billig viral marknadsföring, inte sant?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s