Förskolan som könsneutral arbetsplats?

  

  

Jag inser att många förskollärare tycker om att få presenter. Det är vackert med bevis på uppskattning och mycket grundläggande för mänskligt samspel.

När några män ställer kritiska frågor blir det dålig stämning. Handlar det om svag könsidentitet eller vacklande yrkesroll som gör att vi tvekar inför benämningen ”fröken”? Jag tror inte det.

Antagligen är det här smycket inspirerat av tröjor och muggar med texter om ”världens bästa Mormor/Farmor”. Just den relationen är svår att överföra till förskolan. Vi bör inte sträva efter att vara ”världens bästa fröken”. Jag hoppas att de flesta pedagoger nöjer sig med att vara delar av ett ”riktigt bra arbetslag där alla kompetenser tas tillvara”.

Vem satsar på den presentidén?

Annons

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Estetiska processer, Förskola, Genus, jämställdhet, Lärarutbildning, Personligt, Politik, Skola, Utbildning, Värdegrund. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s