Det finns många sätt att ta ställning…

…men jag tycker nog att det poserande draget är svårsmält här.

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Genus, jämställdhet, Personligt, Politik, Värdegrund. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Det finns många sätt att ta ställning…

 1. andersbwestin skriver:

  Om våld kunde upplösas via skobyten så vore det fantastiskt. Skicka mängder med damskor till Syrien till exempel . Tyvärr har denna typ av aktiviteter samma fruktlösa funktion som böner.

  Gilla

  • Mats skriver:

   Jag vet inte varför jag blir så provocerad av sådana här aktioner? Det kanske är något självbelåtet som stör mig.

   Gilla

   • andersbwestin skriver:

    Jag förstår exakt vad du menar. Det är lite inställsamt och dessutom möjligen att man snyltar med syfte att få vara finare än de stackare som inte har förmågan att välja bort våld. Ett slags parasitbeteende. Jag är finare än dem-känslan inplanterat i ett kollektivt jippo.

    Gilla

    • andersbwestin skriver:

     Dessutom framstår det som ett ytligt hån mot alla extremt välutbildade psykiater och psykoterapeuter som sliter dag efter dag o år efter år med att försöka få allehanda mänskliga sorgbeteenden att upphöra. Åsså kommer det ett gäng amatörer o klär sig i kvinnligt kodade skodon och underförstått påstår att psykisk ohälsa kan fixas via skobyten.

     Gilla

    • Mats skriver:

     Jag försöker verkligen se något positivt i sådana här arrangemang.

     Det som retar mig mest är nog att politiker går på det här – äntligen någon som gör något denna viktiga fråga!

     Gilla

 2. Kelly skriver:

  Det är en upplysningskampanj! Så många kvinnor känner skam och skuld för att leva i en relation med våld. Samhället blundar för problemet och allt hanteras och diskuteras bakom stängda dörrar. Här slår vi upp dörrarna i syftet att belysa och diskutera problemet. Jag har nyss deltagit i kampanjen ”Red My Lips” för att uppmärksamma sexuella övergrepp. Jag har upplevt detta i mitt liv och är väldigt tacksam att vi har dessa kampanjer. Vi visar solidaritet. Vi säger; ”Jag ser dig och du behöver inte skämmas. ”

  Gilla

  • Mats skriver:

   Jag förstår inte varför offret skulle skämmas. Men det är inte en rationell fråga. Jag läser om piskning av våltäktsoffer och anar komplexiteten.

   Handlar det inte om att män i allmänhet borde erkänna någon form av patriarkal skuld?

   Gilla

   • andersbwestin skriver:

    Nog finns det skam även hos offret. Skammen skapas ur perspektivet ”hur kunde jag göra detta partnerval” jag måste vara en dålig människa.
    Nu är ju tillvaron så besvärlig att forskningen visar att män i lika hög grad som kvinnor blir slagna och mobbade av sin partner. Det är då så skamfullt att nästan ingen vill veta. Antagligen av samma orsaker som att kvinnlig pedofili inte får benämnas. Artens totala sammanbrott. Det kollektiva vansinnet.

    Gilla

  • Anonym skriver:

   Opportunism, bekvämt sätt för killar med behov av att visa upp ett friskrivningsbrev….
   ”Män i kvinnoskor protesterar mot våldet”. Paradoxal detalj i sammanhanget: Partnervåldet är högre i trans-relationer, nästan lika högt som för kvinnor i bi- eller lesbiska relationer. Och byts objektet, i det här fallet ‘kvinna’ mot ‘barn’ blir de ännu värre, där står 17,7 procent av mödrarna för våldet, jämfört med 10,1 av fäderna. Gissar att det här inte passar in i narrativet. Egentligen gillar jag inte att våld alltid måste könas, det tar bort så mycket fokus från sakfrågan.

   Gilla

  • Anonym skriver:

   PS. Läs den här. Visst en smula raljant, men rätt intressant.

   http://www.breitbart.com/london/2015/05/07/attack-of-the-killer-dykes/

   Gilla

   • Mats skriver:

    Uh – jag vet inte om det går att föra den här diskussionen? Jag tror att varje försök till nyansering uppfattas som ”relativisering”.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s