En perfekt sång

Vi lyssnar och häpnar. Det är något ytterst beräknande över sättet att bygga upp låten och när väl refrängen kommer på slutet är befrielsen fullständigt.

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Musik, Personligt. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till En perfekt sång

 1. andersbwestin skriver:

  Du som jag har växt upp med 60-70 talets musik.

  Här har du en helt fantasisk skapelse anno 2014 som hämtat många känslor från vår musikaliska uppväxt. När jag hörde skivan första gången fick jag rysningar av pastorala känslor. skönsång och storartad musikalitet.

  Man blir så jäkla glad av sånt.

  Gilla

 2. Magnus skriver:

  Den här har helt klart lånat en del av sin form och känsla från Crosby-killarna, men den hittar ändå sin egen riktning med en gång. Fantastisk låt med ett ungt, mycket begåvat band och den här livetagningen svävar bortom perfektionen. Jon Anderson är på topp vokalt, bandet sjuder, Bruford trummar som en ung gud och det finns ett lyft till extas under de jammade sista fem-sex minuterna som alltid har berört mig djupt. Det där polyrytmiska avsnittet ungefär mellan nio och tolv minuter in, som ett möte mellan halling och polska, med en ohämmad följd av melodier och riff, det är så bra att det nästan är löjligt. Det man kan beklaga är att de strök sången ur spellistorna nästan för gott ett par år senare, den fick lämna plats för annat (de har dock plockat upp den igen under det nya seklet),

  Bill Bruford var 21 år när det här spelades in. Det är fanimej helt otroligt. 😉

  Gilla

  • andersbwestin skriver:

   Yes var ett av mina favoritband tidigt 70 tal. Men som vanligt fick man liksom passa sig när man hade den läggningen. Nomenklaturan i rockbranschen hånade alla som töntar som gillade Yes och ELP mfl.
   Har man en existensiell och romantisk läggning samtidigt som man uppskattar folk som kan spela musik på riktigt har man så länge jag kan minnas betraktas som en fjant.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s