Skolforskning

Nylansering av databasen för skandinavisk forskning på förskoleområdet. 

Hej 
Under februari månad varje år uppdateras databasen för skandinavisk forskning på förskoleområdet, nb-ecec.org. Databasen drivs i ett samarbete mellan danska Evalueringsinstitutet (EVA), norska Utdanningsdirektoratet (Udir) och Skolverket. 

Årets uppdatering innebär att samtliga publikationer av skandinavisk forskning på förskoleområdet från 2013 genomgått en kvalitetsgranskning och att de som bedöms ha tillräcklig god kvalitet lagts in i databasen. Databasen innehåller därmed totalt 431 sammanfattningar av publikationer publicerade från 2006 till 2013. Februari 2016 kommer 2014 års publikationer att publiceras. 

För att göra databasen känd och använd genomför Skolverket varje år en lansering av databasen i samband med att den uppdateras med en ny årgång publikationer. 

Bifogat finner ni en poster som ni är fria att använda på det sätt ni finner lämpligast. 

Läs mer på Skolverkets hemsida: 
http://www.skolverket.se/skolutveckling/forskning/forskolan/databas-pa-forskoleomradet/utformning-av-miljo-paverkar-barns-lek-och-valmaende-1.231581 Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Förskola, Politik, Utbildning, Värdegrund. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s