Krigslek

Kalle Lind recenserar en ny bok om krigslek i litteraturen. 

Länk

Avslutningsorden är tunga.Jag har kallats ”barnomsorgens cowboy” av ledande genusdebattörer. Det är jag ganska stolt över. Länk.Min bror och jag, Bagarmossen 1958.

Om Editor

http://tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Webmaster http://etenjournal.com Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Detta inlägg publicerades i Förskola, Genus, jämställdhet, Lärarutbildning, Personligt, Politik, Värdegrund. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Krigslek

 1. invaderace skriver:

  Min fru har en väninna som barnpsykoterapeut. Hon har berättat att de har massor med krigsleksaker som ligger undanplockade så att föräldrarna inte ser dem men som tas fram så fort föräldrarna har gått.

  Gilla

 2. Kristian skriver:

  ”Everybody was kung-fu fighting …”

  Ninjor och Rambo hade det blivit när jag var liten på 1980-talet.

  Gilla

 3. Anna K skriver:

  Jag jobbar på en skola F-3 och på rasterna leker barn i olika konstellationer överallt på skolgården. Det är en massa olika världar där det försiggår en massa spännande, allt ifrån Star Wars, prinsesslekar, bageri, agenter med pistolerna (spadar) i högsta hugg, stall med både enhörningar och ponnies, Antarktis med isbjörnar, Harry Potter, folkrace i sandlådan, ett gäng på fotbollsplanen och kulspel borta vid klätterställningen. Leken och glädjen är på topp och jag finns där utan pekpinnar men med ögon och öron på spänn så ingen blir utanför och känner sig ledsen. Det är mitt viktigaste uppdrag som pedagog tycker jag, inte att godkänna lekar utan att se till att alla blir sedda och känner glädje.

  Tack för en intressant och bra blogg!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s