Vilks

Reaktionerna på attentatet är blandade.

IMG_0236

IMG_0237

Twitter är bekymrat. Finns Mia i verkligheten?

Om Mats

http//tystatankar.wordpress.com Twitter: @tystatankar Lärarutbildare Malmö högskola Mail tystatankar( at )gmail.com http://pojkaktigorkester.wordpress.com/
Det här inlägget postades i Personligt, Politik, Värdegrund. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Vilks

 1. Magnus skriver:

  Hennes profil är säkert ett (dåligt) skämt, men det är omöjligt att veta om utsagan i hennes tweet är något han/hon verkligen menar – om än kryddat med litet extra allt.

  I alla fall, ett väpnat angrepp på Vilks är en mycket hetare potatis i Sverige än attentatet mot Charlie-Hebdo. Det blir mycket svårare att klara sig med bara fraser – de flesta svenskar hade ju ingen närmare uppfattning på något håll om vad Charlie var för en tidning.

  Gilla

 2. Magnus skriver:

  Den såsiga, diffusa kommentaren från Svenskans chefredaktör får mig bara att sucka. Och naturligtvis (?) vinklar han in på verbalt svenskt näthat och brist på respekt för journalister och tidningar, snarare än på det brutalt konkreta hotet från personer som faktiskt springer omkring med gevär eller sprängdeg och ger sig på Vilks, Jean Cabut eller – faktiskt – vem som helst.

  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/perspektiv-karen-danmark_4336253.svd

  Tror tyvärr att det där var rätt så representativt för vad vi kommer att få se av reaktioner i svensk dagspress de närmaste dagarna

  Gilla

  • Mats skriver:

   Journalisters självcentrism känner inga gränser.

   Gilla

  • Mats skriver:

   Dn:s ledare:

   Ordets och bildens provokatörer fortsätter att följa sin övertygelse. Och de som inte tror på hädelsens och förolämpningarnas egenvärde avstår från dem, precis som de skulle ha gjort i lugnare tider.

   Dubbelsuck.

   Gilla

   • Magnus skriver:

    No shit. Jag skulle vilja se en kommentar från Carl-Henning Wijkmark, han har det som krävs, både i tankar, i erfarenheter och i temperament, men dagens redaktioner vet väl knappt vem han är. (CHW fyllde nyligen 80 men kommer säkerligen att ”go down fighting” verbalt…)

    Gilla

 3. andersbwestin skriver:

  En sak är dock säker. Vilks konstinstallation blir allt större – både i tid och rum. Nu kan han även räkna in en del blodvite och äkta död i sitt moderna konstprojekt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s